PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2004 | 31 | 2 cz.1 |

Tytuł artykułu

Ustawodawstwo zywnosciowe w Polsce dotycz¹ce naturalnych miodow pszczelich

Warianty tytułu

EN
Honey standards and regulations in Poland

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

31

Numer

Opis fizyczny

s.319-324,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Akademia Medyczna, Białystok
autor
  • Akademia Medyczna, Białystok

Bibliografia

  • 1. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 3 października 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej miodu (Dz. U. Nr 181, poz. 1773).
  • 2. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 lutego 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej miodu (Dz. U. Nr 40, poz. 370).
  • 3. Pszczelnictwo. J. P. Pod red: Szczecin, Wydawnictwo Promocyjne „Albatros”, 1998.
  • 4. Council Directive 2001/110/EC. Relating to honey. OJ L10, 12.1.2002, p. 47-52.
  • 5. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 maja 2003 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości zanieczyszczeń chemicznych, biologicznych, produktów leczniczych i skażeń promieniotwórczych w roślinach, u zwierząt, w tkankach lub narządach zwierząt po uboju i w środkach spożywczych pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego (Dz. U. Nr 97, poz. 884).
  • 6. Commission regulation (EC) 466/2001. Setting maximum leveles for certain contaminants in foodstuffs. OJ L77, 16.3.2001, p. 1-12.
  • 7. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 30 kwietnia 2004 r. w sprawie maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, składnikach żywności, dozwolonych substancjach dodatkowych, substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności (Dz. U. Nr 120, poz. 1257).
  • 8. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. Nr 220, poz. 1856).
  • 9. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 29 marca 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. Nr 58, poz. 563).

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-3bafe07b-ea21-412a-81a6-6fe8100b1eb8
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.