PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1995 | 39 | 02 |

Tytuł artykułu

Kierunki przemyslowego wykorzystania drobnoustrojow zawierajacych zrekombinowany DNA. Cz.II

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono przegląd prac badawczych dotyczących doskonalenia, wykorzystywanych w przemyśle spożywczym, szczepów drobnoustrojów. Prace te prowadzone są w celu obniżenia kosztów surowcowych, zwiększenia wydajności i produktywności procesu technologicznego, a także podniesienia jakości otrzymywanego produktu. W części II artykułu omówiono badania dotyczące grzybów mikroskopowych i bakterii fermentacji mlekowej. Przedstawiono wnioski wynikające z przeglądu prac badawczych prowadzonych na świecie.
EN
The review of the scientific researches dealing with the improvement of the microbe rases being used in the food industry. The research was carried out in the order to the raw material cost, improve capacity and productivity of the technological process and also to improve the quality of the ready product. In the second part of the article were discussed researches on the microscope fungus and the lactic fermentation bacteria. The findings of the review of R and D works in the world were presented.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

39

Numer

02

Opis fizyczny

s.15-17,tab.

Twórcy

  • Instytut Biotechnologii Przemyslu Rolno-Spozywczego, 02-532 Warszawa, ul.Rakowiecka 36

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-23668a9c-62c3-40cf-a574-f59e7769784e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.