PL
Tuszki kurcząt brojlerów schłodzone metodą owiewowo-natryskową w warunkach przemysłowych poddano badaniom trwałościowym podczas przechowywania w woreczkach polietylenowych w temperaturze 2-4°C i 0°C. Trwałość określono metodą sensoryczną, badano również stan mikrobiologiczny skóry i otrzewnej. Stwierdzono, że trwałość tuszek do dnia wystąpienia niepożądanych zmian zapachu wynosiła: 6 dni w temp. 2°C-4°C i 12 dni w temp. 0° (±1°C).
EN
Broiler chicken carcases chilled commercially by the air and water spray (evaporative) technique were subjected to shelf-life test during refrigerated storage in polyetyléne bags at the temperatures of 2-4°C and 0°C. The shelf-life of carcases was determined by sensory method, the microflora of skin and peritonitis was also analysed. Carcase shelf-life until detection of the first symptoms of odour deterioration was: 6 days at 2°C-4°C and 12 days at 0° (±1°C).