PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1995 | 49 | 08 |

Tytuł artykułu

Konsolidacja przedsiebiorstw przemyslu spozywczego

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przedstawiono warunki i potrzeby zorganizowanego współdziałania przedsiębiorstw i spółek. Opisano procesy konsolidacji, a także formy i funkcje skonsolidowanych podmiotów. Podkreślono też korzyści i ograniczenia konsolidacji gospodarczej.
EN
The conditions and needs of joint economic action of firms and companies there are produced in this article. There are described consolidation processes as well the forms and functions of consolidated subjects. The advantages and limitations of economic consolidation there are emphasised too.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

49

Numer

08

Opis fizyczny

s.275-277,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Przemyslu Miesnego i Tluszczowego, ul.Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa

Bibliografia

  • [1] Garlińska G.: Szansa w holdingach?, „Życie Gospodarcze", 6 marca 1994, s. 14-15.
  • [2] Kwiek-Pietrzykowska J.: Projekt samorządu gospodarczego w impasie, „Rzeczpospolita", 3 stycznia 1995.
  • [3] Mreła H.: Integracja organizacyjna przemysłu, PWE, Warszawa 1978 s. 98-113.
  • [4] Nogalski B., Białas T., Czapiewski M., Zarządzanie w różnych formach własności, Wyd. UG, Gdańsk 1994, s. 76-84.
  • [5] Okolski J., Modrzejewski J.: Gospodarcze zgrupowanie - umowne lub strukturalne, „Rzeczpospolita", 12 września 1994.
  • [6] Wasilewski L.: Rola i struktura izb gospodarczych, „Ekonomika i Organizacja Przedsiębiorstwa" 1994, 5, s. 8-10.
  • [7] Wasilewski L.: Samorząd gospodarczy i izby gospodarcze, „Ekonomika i Organizacja Przedsiębiorstwa, 1994,
  • 4, s. 3-5.
  • [8] Urban R., Możliwości konsolidacji podmiotów przetwórstwa mięsnego, „Mięso i Wędliny", 1994, 2, s. 2-4.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-2163c8ba-9766-4f8c-874d-dbcc8f43a2c3
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.