PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1992 | 46 | 05-06 |

Tytuł artykułu

Technologiczne aspekty produkcji zywnosci niskokalorycznej

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przedstawiono podstawowe informacje na temat bieżącej sytuacji w produkcji i spożyciu żywności niskokalorycznej. Opisano ogólne aspekty problemów jakościowych i technologicznych związanych z produkcją tej żywności. Przedstawiono skład i technologię produkcji wybranych produktów niskokalorycznych, m.in. napojów orzeźwiających, jogurtu, lodów, serów, masła, margaryny i majonezu.
EN
Some basic information on current situation on low calorie food production and consumption was presented. A general aspects of quality and technological problems of low calorie food production was described. Composition and processing of selected low calorie food products, including beverages, yogurth, ice-cream, cheese, butter, margarine and mayonnaise, were shown.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

46

Numer

Opis fizyczny

s.129-131,tab.

Twórcy

autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego,ul.Grochowska 272,03-849 Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-1d9d3d31-212a-4f2e-aa46-ff6df6cbc7ad
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.