PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | 48 | 4 |

Tytuł artykułu

Acetylation of methyl 5-amino-1H-[1,2,4]triazole-3-carboxylate

Warianty tytułu

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
Acetylation with acetic anhydride of methyl 5-amino-1ff-[1,2,4]triazole-3-carboxy- late, one of the hetareneamino acids, was studied using HPLC, H NMR, FTIR and GC-MS. The compound has a significantly decreased susceptibility to acetylation com­pared to 5-amino-1ff-[1,2,4]triazole itself. Two isomeric diacetylated products were found.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

48

Numer

4

Opis fizyczny

p.1169-1173,fig.

Twórcy

autor
  • University of Opole, Oleska 48, 45-052 Opole, Poland

Bibliografia

  • 1.Nielsen,P.E. (1997) Chem. Eur. J. 3, 505-508.
  • 2.Gottesfeld,J.M., Neely, L., Trauger, J.W., Baird, E.E. & Dervan, P.B. (1997) Nature 387, 202-205. MEDLINE
  • 3.Weisz,K. (1997) Angew. Chem. Int. Ed. Engl. 36, 2592-2594.
  • 4.Voyer,N. (1997) in Topics in Current Chemistry, vol. 184 (Schmidtchen, F.P., ed.) pp. 197, Springer Verlag, Berlin, Heidelberg.
  • 5.Ishida, H. & Inoue, Y. (2000) Biopolymers(Peptide Science) 55, 469-478. MEDLINE
  • 6.Chipen, G. &. Grinstein, V. (1965) Latv. PSR Zinat. Akad. Vestis Khim. Ser, 204-208; Chem. Abstr. (1965) >63, 13243f.
  • 7.Saalfrank, R.W. & Wirth, U. (1989) Chem. Ber. 122, 519-522.
  • 8.Baird,E.E. & Dervan, P.B. (1996) J. Am. Chem. Soc. 118, 6141-6146.
  • 9.Dzygiel,A., Masiukiewicz, E. & Rzeszotarska, B. (2002) J. Agric. Food Chem.(in press).
  • 10.Deimer,K.-H. (1974) in Synthese von Peptiden (Methoden der Organische Chemie — Houben- Weyl) vol. 15/1 (Wunsch, E., ed.) pp. 315-450, George Thieme Verlag, Stuttgart.*Presented at the XVI Polish Peptide Symposium, September 1-4, 2001, Jagiellonian University, Krakow, Poland.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-1be30b2e-2594-404d-8598-1b6fc7568c00
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.