PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2001 | 09 |

Tytuł artykułu

Chleba naszego powszedniego

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W pewnym przewodniku sztuki kulinarnej napisano: „Chleb to najczcigodniejszy z pokarmów ludzkości, owiany czarem legend i nimbem wierzeń, związany z licznymi obrzędami i zwyczajami”. Autor omawia historię chleba od starożytności, sposoby jego wytwarzania, towarzyszące temu zwyczaje, jego miejsce w kulturze i cywilizacjach świata.
EN
A cookery book states: „Bread is one of the noble staple foods. It is shrouded in legends, proverbs, beliefs and customs.” The author deals with the history of bread making starting from Antiquity and discusses the importance of bread in culture and civilization.

Słowa kluczowe

PL

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

09

Opis fizyczny

s,28-29,fot.

Twórcy

autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-1a89bb66-baf4-4277-9f91-390d440e3031
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.