PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1992 | 46 | 10 |

Tytuł artykułu

Metody identyfikacji i oznaczania barwnikow spozywczych w produktach spozywczych.Cz.2

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Ustawodawstwo w Polsce oraz w innych krajach, a także Komitet Ekspertów FAO /WHO ds. dodatków do żywności określają ściśle ilości barwników, jakie można dodawać do środków spożywczych. W części I artykułu przedstawiono metody identyfikacji barwników w żywności oraz badania ich czystości, w części II podano analizę ilościową barwników spożywczych.
EN
Legislation in Republic of Poland and in other countries and regulation given by Food Additives Expert' Committee of FAO/WHO define exact amounts of colorants that can be introduced to foodstuffs. Methods of identification of food colorants and control of their chemical purity are described in first part of the article. In the second part quantitative analysis of food colorants is described.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

46

Numer

10

Opis fizyczny

s.259-261,rys.,tab.

Twórcy

autor
  • Politechnika Lodzka,ul.B.Stefanowskiego 4/10,Lodz
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-134431fe-e494-4180-9f73-0f3db36d3ac8
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.