PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | 41 | 11 |

Tytuł artykułu

Mozliwosci zastosowania kukurydzy w przemysle piwowarskim

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule omówiono cechy anatomiczne i fizykochemiczne ziarna kukurydzy, odmiany oraz sposób suszenia tego surowca przeznaczonego do produkcji grysu kukurydzianego. Podano przyczyny stosowania grysu kukurydzianego jako substytutu słodu.
EN
The anatomical and the physical - chemical characteristic of the maize grain varieties and the way of drying this raw material destinated for the production of the granulated maize were discussed in this article. The reasons of the granulated maize application as the malt replacer were given.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

41

Numer

11

Opis fizyczny

s.12-14,rys.,tab.

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-11040f60-1883-4234-8ba0-cfd4fc0663ba
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.