PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | 42 | 2 |

Tytuł artykułu

In vitro effect of sub-inhibitory concentrations of penicillin and erythromycin on Staphylococcus aureus

Autorzy

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
In vitro effect of sub-inhibitory concentrations of penicillin and erythromycin on the number, growth rate, and cultural and biochemical characteristics of Staphylococcus aureus was examined. A decreased number and a slow growth of Staph.aureus in broth and minced meat comprising selected concentrations of antibiotics, and alterations in enzymatic and biochemical activities were found.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

42

Numer

2

Opis fizyczny

p.181-189,fig.

Twórcy

autor
  • National Veterinary Research Institute, 24-100 Pulawy, Poland
autor

Bibliografia

  • 1. AI.-Sam S., Linton A.H., Bennett P.M., Hinton M.: J. Appl. Bacteriol. 75, 108, 1993.
  • 2. Becker W.: Archiv. Lebensmittelhyg. 27, 181, 1976.
  • 3. Brady M.S., White N., Katz S.E.: J. Food Protect. 29, 56, 1993.
  • 4. Cerniglia C.E.: Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives /JECFA/, 45 Meeting, 1995.
  • 5. Chen L.-J., Wang J., Levin R.E.: Letters in Appl. Microbiol. 13, 22, 1996.
  • 6. Denys A., Kalisz J., Szczerba W., Kowalska M.: Medycyna dośw. Mikrobiol. 181, 46, 1994.
  • 7. Doss S.A., Tillotson G.S., Amyes S.G.B.: J. appl. Bacteriol. 123, 75, 1993.
  • 8. Ene L., Tiron S.: Proc. of the 2nd World Congress Foodborne Infections and Intoxications, Berlin, 1986, p.743.
  • 9. Gemmel C.G., Ahibl A.M.: In: Staphylococci and Staphylococcal Disease, ed. Jeljaszewicz, Stuttgart, Gustav Fischer, p.657.
  • 10. Gemmer H.: Fleischwirtschaft 879, 61, 1981.
  • 11. Greenwood D., Eley A.: J. infect. Dis. 110, 145, 1982.
  • 12. Hallender H.O., Laurel G., Lofstrom G.: Acta pathol. et microbiol. scand. 142, 68, 1966.
  • 13. McOrist S.: WHO Meeting on the Medical Impact of the Use of Antimicrobial Drugs in Food Animals, Berlin, Oct.13-17,1997.
  • 14. Pełczynska E.: Medycyna wet. 253, 51, 1995.
  • 15. Periti P., Nicoletti P.: Proc. of an International Workshop: Pharmacokinetics and antibiotics efficacy, Anacapri 22 ottobre 1985, p.59.
  • 16. Pliszka A.: Bakteryjne zatrucia pokarmowe, PZWL, Warszawa, 1976. s.63.
  • 17. Rokosz A., Rouyan G.S., Meisel-Mikolajczyk F.: Medycyna dośw. Mikrobiol. 153, 49, 1997.
  • 18. Rudzki E.: Pol. Tyg. lek. 743, 38, 1983.
  • 19. Schmit B.: Współczesne poglądy związane z oddziaływaniem antybiotyków na mechanizmy obronne organizmu: ,,Host defence concept”. Referat, PTNW, Puławy, 1986.
  • 20. Somogyi A.: Proc. of the 2nd World Congress Foodborne lnfections and lntoxications, Berlin, 1986, p.727.
  • 21. Tropiło J.: Rozprawa hab., SGGW-AR Warszawa, 1978.
  • 22. Yoh M., Frimpong E.K., Honda T.: FEMS lmmunology and medical Microbiology 57, 19, 1997.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-100c67e5-40c7-4726-9b0f-15f24aadd569
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.