PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2000 | 27 |

Tytuł artykułu

Ocena wyżywienia w zakładach żywienia zbiorowego będących pod nadzorem wojska

Autorzy

Wydawca

-

Rocznik

Tom

27

Opis fizyczny

s.110-114,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Wojskowy Instytut Higieny i Epidemiologii, Warszawa
autor

Bibliografia

  • 1. Bertrandt J. I wsp.: Stan odżywienia jako wskaźnik prawidłowości żywienia i stopnia aktywności fizycznej studentów uczelni technicznych. Wych.Fiz. i Sport 1991, 2, 43
  • 2. Bożyk Z., Piekarski L: Podręcznik laboratoryjny analityka żywnościowego. PZWL Warszawa 1966
  • 3. Kłos A. I wsp.: Wartość kaloryczna i odżywcza diety ogólnej stosowanej w żywieniu kuracjuszy Wojskowych Szpitali Uzdrowiskowych. Lek. Wojsk. 1996, 3-4, 168
  • 4. Kłos A. I wsp.: Ocena stanu odżywienia słuchaczy wybranych uczelni wojskowych oraz żołnierzy zasadniczej służby wojskowej. Lek. Wojsk. 1988, 5-6, 285
  • 5. Łoś-Kuczera M. i wsp.: Produkty spożywcze - skład i Wartość odżywcza. Warszawa 1990
  • 6. Pakiet programowy FOOD. IŻŻ Warszawa 1998
  • 7. Pudło E. I wsp.: Ocena żywienia dzieci w przedszkolach na podstawie analizy laboratoryjnej posiłków obiadowych oraz kalkulacji teoretycznej dekadowych raportów magazynowych. Krajowa Konferencja Naukowa „Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia” Szklarska Poręba 1999, 105
  • 8. Rudzka-Kańtoch Z, Weker H.: Zalecenia spożycia tłuszczu w diecie dzieci w Polsce i innych krajach. Pediatria Współczesna 1999, 2/3, 173
  • 9. Szponar L., Rychlik E.: Tłuszcze w całodziennym pożywieniu dzieci i młodzieży w mieście i na wsi. Pediatria Współczesna 199, 2/3, 149
  • 10. Ziemlański Ś. I wsp.: Normy żywienia dla ludności w Polsce. Nowa Medycyna 1998, 4
  • 11. Ziemlański Ś.: Fizjologia żywienia ludzi w wieku podeszłym. Ossolineum, Wrocław 1980

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-0f4af688-f9e9-48cc-b824-f516435dedb1
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.