Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przegląd Hodowlany
2009
|
77
|
08
|
Tytuł artykułu
Wlasciwosci prozdrowotne mlecznych napojow fermentowanych
Autorzy
Zebrowska A
,
Bonczar G.
,
Molik E.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
zywnosc pochodzenia zwierzecego
napoje mleczne
napoje mleczne fermentowane
wlasciwosci prozdrowotne
bakterie kwasu mlekowego
jogurt
kefir
biojogurt
mleko kwasne
Wydawca
-
Czasopismo
Przegląd Hodowlany
Rocznik
2009
Tom
77
Numer
08
Opis fizyczny
s.24-26,bibliogr.
Twórcy
autor
Zebrowska A
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Krakow
autor
Bonczar G.
autor
Molik E.
Bibliografia
1. Alichanidis E., Polychroniadou A., 1997 - Sheep Dairy News 14, 1, 11-24.
2. Bonczar G., Wszołek M., 1997 - Żyw. Tech. Jak. 1 (10), 63-67.
3. Bonczar G., Wszołek M., Serafin M., Prażuch T., 1995 -Zesz. Nauk. AR Kraków 301,7,15-22.
4. Bonczar G., Wszołek M., Siuta A., 2002 - Food Chemistry 79, 85-91.
5. Borek-Wojciechowska R., 1999- Przeg. Mlecz. 9, 318-319.
6. Danków R., Pikul J., 2001 - Chłodnictwo 1, 45-47.
7. Danków R., Wójtowski J., Gut A., 2000 - Zesz. Nauk. AR Wrocław 399,135-141.
8. Danków R., Wójtowski J., Pikul J., 2001 - Rocz. Nauk. Zoot., Supl. 11,225- -231.
9. Fesnak D., Fetliński A., 1996 - Przem. Spoż. 10, 24-25.
10. Głąbska D., Guzek D., 2007 - Przeg. Mlecz. 8, 4-5.
11. Jakubczyk E., Kosikowska M., 1996 - Przem. Spoż. 10, 26-29.
12. Kafel S., 1996- Przem. Spoż. 10, 23.
13. Kołakowski P., Fetliński A., Fesnak D., 2001 - Przeg. Mlecz. 7, 326-327. 1
14. Kornacki K., Madejska A., Kłębukowska L., 1997 - Przem. Spoż. 5, 45-48.
15. Kornacki K., Stepaniak L., Fetliński A., Kramkowska A., Bauman B., 1980 - Przeg. Mlecz. 1, 9-11.
16. Kowalik J., Łobacz A., Tarczyńska S., Ziajka S., 2007- Przeg. Mlecz. 11,8-12.
17. Molska I., 1988-Zarys mikrobiologii mleczarskiej. PWRiL, Warszawa.
18. Moneta J., 2006- Przeg. Mlecz. 1,4-8.
19. Nadolna I., Kunachowicz H.p 2002 - Przeg. Mlecz. 7, 289-292.
20. Piekut M., 2008 - Przeg. Mlecz. 9, 78-82.
21. Połom A., Rejman K., 2006 - Przeg. Mlecz. 11,4-8.
22. Reguła A., 2005 - Wpływ różnych kultur startowych na przemiany hydrolityczne w napojach fermentowanych z mleka owczego. Praca doktorska, AR Kraków.
23. Siuta A., Kamiński J., 1998 - Medycyna Wet. 54 (3), 172-174.
24. Zaremba R., 2007 - Przeg. Mlecz. 4, 18.
25. Ziajka S„ 1997 - Mleczarstwo. Zagadnienia wybrane, T. 1, ART Olsztyn.
26. Ziajka S., Kowalik J., Łobacz A., 2008 - Przeg. Mlecz. 7, 4-8.
27. Ziarno M., 2004 - Przeg. Mlecz. 11,4-10.
28. Ziarno M., Bartosz P., 2007 - Żyw. Nauk. Tech. Jak. 4 (53), 126-138.
29. Ziarno M., Dudek N., 2008 - Przeg. Mlecz. 9, 16-20.
30. Ziarno M., Sękul E., Lafraya A.A., 2007-Acta Sci. Polon. - Tech. Alim. 6 (1), 83-94.
31. Żbikowski Z., 1981 - Zesz. Nauk. ART Olsztyn 16, 3-73.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-0ad3a803-8a5c-408e-a963-187be12ed237
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.