PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 51 | 02 |

Tytuł artykułu

Aspekty prawne stosowania dodatkow do zywnosci

Warianty tytułu

EN
Legal aspects of usage of food additives

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W pracy przedstawiono podział i definicję substancji dodatkowych. Omówiono warunki ich stosowania oraz zasady znakowania na etykietach opakowań jednostkowych produktów z ich udziałem. Wyszczególniono i krótko scharakteryzowano najważniejsze przepisy prawne w tym zakresie, obowiązujące bezpośrednio w Polsce (ustawy, rozporządzenia) oraz wdrażające wymagania europejskie opublikowane w odpowiednich dyrektywach Wspólnoty Europejskiej.
EN
The division and definition of food additives were introduced in this work. Their usage conditions as well as the rules of marking on the label of packagings of products containing the food additives were presented. The most important legislation, valid directly in Poland (acts, regulations) as well as introducing the European requirements published in suitable directives of European Community, were described and briefly characterized.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

51

Numer

02

Opis fizyczny

s.4-7 wkl.

Twórcy

  • Katedra Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-009b60e5-8497-4d89-95ef-e39572ac0cd0
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.