PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1987 | 43 | 02 |

Tytuł artykułu

Cukrzyca u psów - jej przyczyny i diagnozowanie

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Diabetes in dogs - aetiology and diagnosis

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

43

Numer

02

Opis fizyczny

s.67-70,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Katedra Fizjologii Zwierząt, Wydział Weterynaryjny, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - Akademia Rolnicza w Warszawie, ul. Nowoursynowska 166, 02-766 Warszawa
  • ul. Neseberska 4 m 137, 02-758 Warszawa

Bibliografia

  • 1. Atkins C. E.: Compend. Cont. Ed. 5, 851, 1983.
  • 2. Campbell K. L., Latimer K. S.: JAVMA 185, 299, 1984.
  • 3. Church D. B.: Diabetes mellitus, w: Current veterinary therapy VIII, red. R. W. Kirk, W. B. Saunders, Philadelphia, Pa. 1983.
  • 4. Eigenmann J. E.: JAAHA 17, 805, 1981.
  • 5. Eigenmann J. E.: Proc. 6th Ann. Kal Kan Symp. s. 51, 1982.
  • 6. Feldman E. C.: Compend. Cont. Ed. 2, 456, 1980.
  • 7. Feldman E. C.: Diseases of the endocrine pancreas, w: Textbook of veterinary internal medicine: diseases of the dog and cat, red. S. J. Ettinger, W. B. Saunders, Philadelphia, Pa. 1983.
  • 8. Ganong W. F.: Endocrine function of the pancreas and the regulation of carbohydrate metabolism, w: Review of medical physiology, red. W. F. Ganong., Lange Medical Publications, Los Altos, Calif. 1981.
  • 9. Goriya Y., Ward K.: Amer. J. Physiol. 240 (Endocrinol. Metab. 3), E54, 1981.
  • 10. Kramer J. W., Evermann J. F.: Proc. 6th Ann. Kal Kan Symp. 1982, s. 59.
  • 11. Mahaffey E. A., Cornalius L. M.: JAVMA 180, 635, 1982.
  • 12. Nelson R. W.: VM/SAC 80, 27, 1985.
  • 13. Olefsky J. M., Kolterman D. G., Scarlett J. A.: Am. J. Physiol. 243 (Endocrinol. Metab. 6) E15, 1982.
  • 14. Smith J. E., Ettinger S. J.: Am. J. Vet. Res. 43, 700, 1982.
  • 15. Wood P. A.: Compend. Cont. Ed. 3, 218, 1981.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-afac5b94-35ba-4561-a90a-0b6085bcb02e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.