Floriańczyk Z., Święcka J., Czech Z., 2003. Hungarian, Latvian, Lithuanian, Polish, Romanian, Slovakian and Slovenian agriculture in comparison with UE countries, Warsaw, IERiGŻ: 89.
Hooven M., 2003. Good structure with strong concentracion, Pig Progress, 9: 24-26.
Kaczmarczyk S., 2002. Metody i techniki badań marketingowych. PWE, Warszawa.
Knecht D., 2007. Współpraca grupy producentów z zakładami mięsnymi. Racibórz Rzeźnik, nr 2: 44.
Knecht D., 2004. Efektywność działania grupy producenckiej trzody chlewnej. Zesz. Nauk. AR, Wroc., 448: 155.
Knecht D., Jasiński L., 2005. Grupy Producenckie, Red. Knecht D., Wyd. WSZ „Edukacja" Wrocław: 49.
Lemanowicz M., 2004, Activation of Polish Farmers by agri-producer groups organization, Elec¬tronic Journal of Polish agricultural Universities, nr 7 (2): 9.
Lemanowicz M., 2005: Producer organizations and groups as a Chance of Polish agriculture copetitiveness improvement, SGGW Warszawa.
Nagyné Pércsi K., 2004. Structural changes of the meat processing industry influencing the quali¬ty strategy of the pig sector, Journal Central European Agriculture, nr 3: 161-168.
Nissen H., 1994. Refleksje eksperta duńskiego na temat spółdzielczości wiejskiej w Polsce i w Dani, w perspektywie przystąpienia do UE. Wieś i Rol., nr 5: 3.
Problems of economic activation of the nural ares, 2005, PAN Warszawa, Zesz. Probl. Post. Nauk Rol., z. 514.
Sprawozdanie Finansowe Producentów Trzody Chlewnej za 2006 r., Golejewo, 2007.
Zelek P., 2005. Działalność grup producentów trzody chlewnej w świetle badań. WSZ „Edukac¬ja", Wrocław.
Zestawienie ilościowe skupu tuczników w Zakładach Mięsnych „Majerowicz" w 2006 r. 2007, Białykał.