PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2013 | 13 | 2 |

Tytuł artykułu

The effect of thermal processing on changes in the texture of green peas

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

PL
Zmiany parametrów tekstury zielonego groszku pod wpływem obróbki cieplnej

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
PL

Wydawca

-

Rocznik

Tom

13

Numer

2

Opis fizyczny

p.83-86,fig.,ref.

Twórcy

  • Department of Biological Bases of Food and Feed Technologies, University of Life Sciences in Lublin, Lublin, Poland
autor
  • Department of Biological Bases of Food and Feed Technologies, University of Life Sciences in Lublin, Lublin, Poland
autor
  • Department of Technology Fundamentals, University of Life Sciences in Lublin, Lublin, Poland

Bibliografia

  • Balcerzak J., Legańska Z., 2000: Warzywnictwo. Wyd.Hortpress, Warszawa.
  • Biggs M., McVicar J., Flowerdew B., 2007: Wielka księga warzyw, ziół i owoców. Dom Wydawniczy Bellona, Warszawa.
  • Dobrakowska-Kopecka Z., Doruchowski R., Gapiński M., 1998: Warzywnictwo. PWRÍL, Warszawa.
  • Gładyszewska B., Ciupak A., 2011: A storage time influence on mechanical parameters of tomato fruit skin.TEKA Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa PAN V/XI C, 64-73.
  • Gołacki K., Kołodziej P., 2011: Impact testing of biological material on the example of apple tissue. TEKA Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa PAN V/XI C, 74-82.
  • Guz T., 2008: Thermal quarantine of apples as a factor forming its mechanical properties, TEKA Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa PAN V/VIII A,52- 62.
  • Jasińska Z., Kotecki A., 2003: Szczegółowa uprawa roślin. Tom ll, cz. 5. Rośliny strączkowe. Wyd. Akademii Rolniczej we Wrocławiu, Wrocław.
  • Jiménez-Monreal A.M., Garcia-Diz L., Martinez--Tomé M., Mariseal M., Murcia M.A., 2009: Influence of cooking methods on antioxidant activity of Vegetables. J.of Food Science, Vol. 74, 3, H97-H103.
  • Kołota E., Orłowski M., Biesiada A., 2007: Warzywnictwo. Wyd. Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Wrocław.
  • Kuna-Broniowska I., Gladyszewska B., Ciupak A.,2011: A comparison of mechanical parameters of tomatos skin greenhouse and soil-grown varieties. TEKA Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa PAN V/XI C, 151-161.
  • Orłowski M., Knlota E., 1999: Uprawa warzyw. Wyd. BRASICA, Szczecin.
  • Panasiewicz M., 2009: An influence of kernel conditioning method on energy consumption during flaking process. TEKA Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa PAN V/IX, 211-216.
  • Polese J., 2009: Uprawa fasoli i grochu. Wyd. RM, Warszawa.
  • Ślaska-Grzywna B., 2010: Changes in mechanical properties and microstructure of root of celery after thennal treatment. TEKA Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa PAN V/X, 355-362.
  • Świetlikowska K., 2006: Surowce spożywcze pochodzenia roślinnego. Wyd. SGGW, Warszawa.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-a1b59cb9-5a8f-4155-95e8-8343c366d6d9
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.