PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2002 | 04 | 3 |

Tytuł artykułu

Konsumencka ocena jakości produktów branży mięsnej

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Consumer’s evaluation of quality of meat-trade products

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Podjęto próbę poznania czynników składających się na konsumencką definicję jakości produktu branży mięsnej. Zidentyfikowano czynniki, którymi konsument kieruje się przy wyborze producenta mięsa i jego przetworów. Wykazano, że konsumenci oceniają pozytywnie jakość mięsa i jego przetworów oferowanych na rynku.
EN
An attempt of the recognition of factors concerning consumer’s definition of quality of meat-trade products has been made. Factors which influence consumer choice of meat and its products have been identified. It has been shown that consumers are able to accurately assess the quality of meat and meat products on offer in the marketplace.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

04

Numer

3

Opis fizyczny

s.235-239,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Katedra Marketingu i Analiz Rynkowych, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, ul.Oczapowskiego 4, 10-745 Olsztyn

Bibliografia

  • Górska-Warsewicz H. (2001): Konsumencka ocena jakości żywności. Przemysł spożywczy nr 12, s. 35 - 37.
  • Kiliński A. (1979): Jakość, Warszawa s. 13 - 14.
  • Praca zbiorowa pod kierunkiem Romana Urbana (2000): Polska Inicjatywa Konsumpcyjna. Polski przemysł spożywczy. Analiza makroekonomiczna. Warszawa.
  • Sikora T., Weber P. (1995): Próba poznania konsumenckich preferencji dotyczących mięsa kulinarnego. Gospodarka Mięsna nr 1, s. 40 - 41.
  • The Oxford Dictionary, Oxford (1989): s. 973 - 975.
  • Tucker R. (1998): Zarządzanie z przyszłością (Managing the future). Warszawa s. 214.
  • Urban R. (1999): Strategiczne problemy przemysłu mięsnego. [W:] Strategiczne problemy przemysłu spożywczego. IERiGŻ Studia i Monografie nr 94, s. 23 - 32.
  • Urban R. (1995): Czynniki wpływające na decyzje konsumentów podejmowane przy zakupie produktów mięsnych. Gospodarka mięsna nr 6, s. 12 - 13.
  • Warzocha Z., Szulc R., Krassowska J. (2002): Marka jako instrument efektywnej walki konkurencyjnej w branży mięsnej. Konferencja naukowa nt. Zarządzanie przedsiębiorstwem w warunkach konkurencji. Olsztyn.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-a14a52ec-dee1-450e-ae71-46994c23b460
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.