Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2013
Tom
46
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Ocena spożycia wybranych witamin i składników mineralnych wśród kobiet w wieku 40–73 lat w odniesieniu do ryzyka chorób układu sercowo-naczyniowego
(
Terlikowska K. M.
,
Dobrzycka B.
,
Witkowska A.
,
Zujko M. E.
)
artykuł:
Polskie butelkowane wody mineralne i lecznicze - charakterystyka i zastosowanie
(
Salomon A.
,
Regulska-Ilow B.
)
artykuł:
Ocena poziomu zanieczyszczeń mikotoksynami wybranych produktów spożywczych z terenu województwa lubuskiego
(
Mruczyk K.
,
Jeszka J.
)
artykuł:
Wybrane makro- i mikroelementy w lubuskich miodach pszczelich
(
Sergiel I.
,
Pohl P.
)
artykuł:
Zaburzenia układu prooksydacyjno/antyoksydacyjnego komórek glejaka mózgu pod wpływem karboplatyny -in vitro
(
Polaniak R.
,
Buldak R. J.
,
Latocha M.
,
Romuk E.
,
Karbowska D.
,
Ochocki K.
,
Birkner E.
)
artykuł:
Izomery trans w tłuszczach do smarowania pieczywa
(
Paszczyk B.
)
artykuł:
Ocena fitokumulacji ołowiu i cynku w roślinach leczniczych z terenów pozyskiwania surowców zielarskich w województwie dolnośląskim
(
Wiechula D.
,
Doczekalska M.
,
Pis A.
)
artykuł:
Zawartość związków polifenolowych i aktywność przeciwutleniająca soków marchwiowych
(
Domaradzki P.
,
Malik A.
,
Zdyb J.
)
artykuł:
Zawartość patuliny i 5-HMF w sokach owocowo-warzywnych z produkcji ekologicznej i komercyjnej
(
Polak-Sliwinska M.
,
Lamejko L.
,
Kubiak M. S.
)
artykuł:
Produkty mleczarskie – najlepsze źródło CLA
(
Kowalska M.
,
Cichosz G.
)
artykuł:
Analiza zawartości szczawianów w popularnych naparach herbat i kaw
(
Michalak-Majewska M.
)
artykuł:
Prozdrowotne zmiany w składzie recepturowym zup w proszku a opinie konsumentów
(
Bortnowska G.
)
artykuł:
Ocena wartości odżywczej i aktywności biologicznej wybranych olejów roślinnych dostępnych na rynku polskim w kontekście profilaktyki chorób dietozależnych
(
Dzieciol M.
,
Przyslawski J.
)
artykuł:
Biotransformacja wybranych niesteroidowych leków przeciwzapalnych w środowisku
(
Guzik U.
,
Hupert-Kocurek K.
,
Mazur A.
,
Wojcieszynska D.
)
artykuł:
Zawartość związków biologicznie czynnych w naparach różnych gatunków herbat w zależności od czasu parzenia
(
Rusinek-Prystupa E.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.