Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego, Politechnika Koszalińska, ul.Racławicka 15-17, 75-620 Koszalin
Bibliografia
1. Bernat E., Majka A.: „System HACCP w przedsiębiorstwach branży mięsnej”, materiały konferencyjne „Narzędzia jakości w doskonaleniu i zarządzaniu jakością” Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, Kraków 2004.
8. Jurga R., 2004: „Zmiana ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - nowe uregulowania prawne w zakresie FŁACCP”, Przegląd Zbożowo-Młynarski, (01).
9. Kołożyn-Krajewska D., Trafiałek J.,.: „Ocena polskich producentów żywności w zakresie bezpieczeństwa produkcji żywności w Polsce “, Żywność Nauka Technologia Jakość, 4/2004, s. 126-137.
10. Korzyńska A., Kołożyn-Krajewska D.: „Zaawansowanie polskich producentów żywności we wdrażaniu systemu HACCP”. Przemysł Spożywczy 2001, 5,12-14.
11. Morkis G.: 2005. „Systemy zarządzania jakością w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego”. Program Wieloletni 2005-2006 - Ekonomiczne i społeczne uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej. Wydawnictwo IERiGŻ.
12. Owczarek L. (red.): 2002. „HACCP i higiena żywności”, Wyd. WEKA Sp. z o.o., Warszawa.
13. Sobczyk T., „HACCP jako system wspomagający zarządzanie”, Problemy Jakości, 2008, (04).
14. Suwanrangsi S.: 2000. „HACCP implementation in the Tai fisheries industry”. Food Control 11, 5, 377-382.
15. Taylor E.: 2001. “HACCP in small companies - benefit or burden”. Food Control 12, 4, 217-222.
16. Trafiałek J., Kołożyn-Krajewska D., „Ekonomiczne skutki wdrażania sytemu HACC”, Przemysł Spożywczy, (10).
17. Turlejska H.: „HACCP nadal kontrowersyjny”, Bezpieczeństwo i Higiena Żywności, 4/2004, 58, s. 28-30.