Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1979
Tom
30
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Wykrywanie pozostałości sulfachinoksaliny w jajach
(
Rutczynska-Skonieczna E. M.
)
artykuł:
Okres karencji Ethococcidu
(
Adamska T.
,
Jodynis-Liebert J.
,
Senczuk W.
,
Zielinska-Psuja B.
)
artykuł:
Próba zastosowania pomiarów aktywności lokomotorycznej organizmów wodnych jako wskaźnika zanieczyszczenia wód
(
Luczak J.
,
Rybak M.
)
artykuł:
Wpływ różnych form organizacji pracy szkoły podstawowej na obciążenie uczniów klas trzecich
(
Zdunkiewicz L.
,
Polus-Szeniawska E.
,
Gorynski P.
)
artykuł:
Krótka metoda pośredniego określenia aminokwasów siarkowych i tryptofanu w ciele szczurów
(
Jablonski E.
,
Ponomarenko W.
)
artykuł:
Aktualne problemy badania żywności i przedmiotów użytku
(
Mazur H.
)
artykuł:
Zawartosć kwasów C22 w olejach i margarynach
(
Karlowski K.
)
artykuł:
Wpływ tłuszczów na spożycie diety i tempo wzrostu szczurów
(
Kluszczynska Z.
)
artykuł:
Weryfikacja fotomodeli produktów i potraw stosowanych w ocenie poziomu spożycia żywności
(
Zielinska Z.
,
Kulesza W.
)
artykuł:
Modyfikacja chromatograficznej metody wykrywania aflatoksyny M1 w mleku
(
Lemieszek-Chodorowska K.
)
artykuł:
Badanie migracji ołowiu, kadmu, miedzi, cynku i antymonu z naczyń porcelanowych
(
Zawadzka T.
,
Brzozowska B.
)
artykuł:
Bioanalogi hormonów owadzich jako nowe insektycydy III generacji
(
Styczynska B.
)
artykuł:
Wpływ DDT na wydalanie z moczem mutagennych metabolitów 2-acetyloaminofluorenu (2-AAF) u szczurów w doświadczeniu ostrym i chronicznym
(
Syrowatka T.
,
Tadeusiak B.
,
Ladyga M.
,
Jurek A.
)
artykuł:
Zawartość cynku w miodach pszczelich i miodach pitnych z terenu województw a olsztyńskiego
(
Aleksandrowicz M.
,
Olejnik E.
,
Rutkiewicz B.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.