Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1980
Tom
31
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Wykrywanie i identyfikacja przeciwutleniaczy w środkach kosmetycznych przeznaczonych dla dzieci
(
Piekacz H.
,
Kiss E.
)
artykuł:
Oświetlenie sztuczne w liceach ogólnokształcących dużych miast Polski
(
Wojdon-Machala H.
)
artykuł:
Wymiana siostrzanych chromatyd w limfocytach krwi obwodowej królików jako model badania właściwości mutagennych związków chemicznych
(
Bergiel A.
,
Gorski T.
,
Gorecka-Turska D.
,
Mekler U.
)
artykuł:
Oznaczanie chlorofenu w wodzie metodą chromatografii cienkowarstwowej
(
Zycinski D.
)
artykuł:
Niektóre zagadnienia metod analitycznych i pobierania próbek w Światowym Kodeksie Żywnościowym FAO/WHO
(
Brzozowska B.
)
artykuł:
Nowelizacja tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych. Cz. V. Wpływ procesów kulinarnego przetwarzania na zawartość witamin grupy B w wybranych elementach kulinarnych mięsa wieprzowego
(
Piekarska J.
,
Los-Kuczera M.
,
Nadolna I.
,
Wartanowicz M.
)
artykuł:
Porównanie podłoży do ilościowego wykrywania laseczek Bacillus cereus w niektórych środkach spożywczych
(
Stec E.
,
Burzynska H.
)
artykuł:
Badania biologiczne wartości odżywczej farszu z kryla. Cz. I. Wyniki badań rozwoju dwóch pokoleń szczurów laboratoryjnych
(
Czarnowska-Misztal E.
,
Wicinska M.
)
artykuł:
Przydatność niektórych metod oceny ciężaru ciała w profilaktyce otyłości u dzieci
(
Gorynski P.
,
Polus-Szeniawska E.
,
Wojdon-Machala H.
,
Galewicz-Kacprzak M.
)
artykuł:
Budowa chemiczna a toksykodynamiczne właściwości pochodnych kwasów fenoksykarboksylowych. Cz. I. Toksyczność ostra i współczynnik kumulacji
(
Senczuk W.
,
Pogorzelska H.
)
artykuł:
Badania higieny życia studentów wybranych uczelni warszawskich
(
Mandrowska-Xinxo A.
)
artykuł:
Ocena porażenia produktów owocowych i warzywnych szkodnikami magazynowymi
(
Legat T.
)
artykuł:
Pozostałości chlorowanych węglowodorów aromatycznych w mączkach rybnych, mączkach mięsno-kostnych, mieszankach paszowych i mięsie kurcząt brojlerów
(
Falandysz J.
,
Rozycka B.
)
artykuł:
Oznaczanie zawartości chromu w pieczywie
(
Zawadzka T.
)
artykuł:
Fluor w wybranych używkach z rynku krajowego
(
Sadowski S.
,
Skorkowska-Zieleniewska J.
)
artykuł:
Pomiary zawartości jodu związanego z białkiem w doświadczalnym zatruciu Ferbamem 76
(
Mlynarczyk W.
,
Sadowski C.
,
Senczuk M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.