Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przegląd Zbożowo-Młynarski
2013
|
57
|
06
|
Tytuł artykułu
Ekstruzja w przemyśle rolno-spożywczym. Cz.VI. Produkcja zbożowej galanterii śniadaniowej
Autorzy
Moscicki L.
Warianty tytułu
EN
Extrusion-cooking in agri-food industry. Part VI. Production of breakfast cereals
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
przemysl rolno-spozywczy
procesy produkcyjne
przetworstwo zbozowe
ekstruzja
platki zbozowe
platki sniadaniowe
maszyny produkcyjne
ekstrudery
technologia produkcji
eksploatacja maszyn
Wydawca
-
Czasopismo
Przegląd Zbożowo-Młynarski
Rocznik
2013
Tom
57
Numer
06
Opis fizyczny
s.2-5,rys.,fot.,bibliogr.
Twórcy
autor
Moscicki L.
Katedra Inżynierii Procesowej, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin
Bibliografia
Fast R.B., Caldwell E.F.: Breakfast cereals and how they are made. American Association of Cereal Chemists Inc., St. Paul, Minnesota, USA, 2000.
Frame N.D.: The Technology of Extrusion Cooking, Blackie Academic and Professional, London, 1993.
Guy R.: Extrusion cooking, Technologies and applications, CRC Press Inc., Boca Ration, FL., 2001.
Mercier., Linko P., Harper J.M.: Extrusion cooking, American Association of Cereal Chemists Inc., St. Paul, Minnesota, USA, 1998.
Miller R.C.: Continuous cooking of breakfast cereals, Cereals foods World, 33 (3), 284-291, 1988.
Mościcki L., Mitrus M., Wojtowicz A.: Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym, PWRiL, Warszawa 2007.
Mościcki L (Ed): Extrusion-Cooking Techniques, Wiley-VCH Verlag GmbH, 2011.
www.pavan.com - materiały informacyjne.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-7856e466-fa2d-428e-9708-3513dfb5f00e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.