PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2012 | 14 | 3 |

Tytuł artykułu

Preferencje mieszkańców Wielkopolski względem artykułów spożywczych regionalnego pochodzenia

Autorzy

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

EN
Preferences for the regional food products of Wielkopolska residents

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przedstawiono charakterystykę preferencji konsumentów dotyczących produktów spożywczych pochodzących z regionu Wielkopolski. Szczególną uwagę zwrócono na znaczenie regionalnego pochodzenia w podejmowaniu decyzji nabywczych konsumentów, motywy zakupu produktów z regionu oraz czynniki mogące zwiększyć sprzedaż produktów w regionie.
EN
The article investigates consumer preferences regarding food products originating from Wielkopolska region. Special attention was given to importance of regional origin in influencing consumer purchase decisions, motives behind the regional product purchase, and factors that could increase the regional product purchases.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

14

Numer

3

Opis fizyczny

s.127-131,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor

Bibliografia

  • Alvensleben R. 2000: Verbraucherpräferenzen für regionale Produkte: Konsumtheoretische Grundlagen. [W:] Dachverband
  • Agrarforschung: Regionale Vermarktungssysteme in der Land. Ernahrung-und Forstwirtschaft, Frankfurt, Main,10-19.
  • Dziedzic S. 2006: Bezpośrednia sprzedaż produktów rolniczych jako element rozwoju gospodarki lokalnej. Rocz. Nauk. AE we Wrocławiu, 1118, Wrocław, 209-215.
  • Jąder K. 2007: Produkty regionalnego pochodzenia na rynku artykułów żywnościowych. Wyd. AR, Poznań
  • Ludność. Stan i struktura w przekroju terytorialnym (Stan w dniu 30.VI. 2010). 2010: GUS, Warszawa.
  • Ludność. Stan i struktura w przekroju terytorialnym (Stan w dniu 31.XII. 2010). 2010: GUS, Warszawa.
  • Norberg-Hodge H., Merrifield T., Gorelick S. 2005: Powrót gospodarki żywnościowej do korzeni. Lokalne alter- natywy wobec globalnego przemysłu rolnego. Wyd. Zielone Brygady, Kraków

Uwagi

PL
Rekord w opracowaniu

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-73955cd3-552c-4ede-b838-4a6d56ef852e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.