Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Rocznik
2013
Tom
23
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Zrównoważony unijny rozwój społeczno-gospodarczy z uwzględnieniem polskiego sektora rolno-żywnościowego i wsi; ocena trafności działań
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
)
artykuł:
Suszenie surowców roślinnych wybranymi sposobami
(
Grzegory P.
,
Piotrowski D.
)
artykuł:
Wpływ lepiszcza na charakterystykę granulometryczną błonnika spożywczego granulowanego bezciśnieniowo
(
Bakoniuk J. R.
,
Miastkowski K.
,
Leszczuk T.
)
artykuł:
Wpływ warunków peklowania mięsa na przereagowanie barwników i trwałość barwy drobiowej konserwy sterylizowanej
(
Popis K.
,
Mroczek J.
)
artykuł:
Mechanizm wspólnej polityki rolnej „kwotowanie produkcji mleka” a zmiany w zakresie produkcji mleka w Polsce
(
Szwedziak K.
,
Zagola A.
)
artykuł:
Matematyczne modelowanie kształtu korzenia pietruszki
(
Mieszkalski L.
)
artykuł:
Skład chemiczny i jakość organoleptyczna mięsa odzyskanego z głów łososi
(
Koziel K.
,
Kaniewska J.
)
artykuł:
Badania współczynnika wnikania masy w procesie mieszania z napowietrzaniem wody
(
Ochowiak M.
,
Broniarz-Press L.
,
Kaczmarek A.
,
Kujawa N.
)
artykuł:
Wykorzystanie skrobi z pszenżyta
(
Achremowicz B.
,
Gambus H.
,
Haber T.
)
artykuł:
U źródeł teorii i praktyki finansów publicznych. Część IV. Finanse publiczne w ujęciu Johna Stuarta Milla
(
Goryszewski R.
,
Kotowska E.
)
artykuł:
Wpływ pakowania w atmosferze modyfikowanej na jakość sensoryczną pieczarek przechowywanych w warunkach chłodniczych
(
Rydzkowski T.
,
Michalska-Pozoga I.
)
artykuł:
Zastosowanie sieci neuronowej MLP z propagacją wsteczną błędów jako metody modelowania cech reologicznych surowych farszów mięsnych
(
Balejko J.
,
Zapletal P.
,
Balejko E.
)
artykuł:
Sposoby określania wielkości cząstek ze szczególnym uwzględnieniem wykorzystania metody rozpraszania światła laserowego w układach emulsyjnych
(
Kowalska M.
,
Zbikowska A.
)
artykuł:
Franczyza jako forma uwikłania organizacji w sieć
(
Mazur K. P.
,
Pawlowski M.
,
Piatkowski A.
)
artykuł:
Escherichia Coli w produktach mleczarskich
(
Garbowska M.
,
Berthold-Pluta A.
)
artykuł:
Ocena aktywności enzymów amylolitycznych ziarna pszenicy za pomocą aparatu mixolab
(
Szafranska A.
)
artykuł:
Strategia budowania relacji w przedsiębiorstwie sieciowym
(
Johann M.
)
artykuł:
Raport z badań dotyczących wpływu czasu dojrzewania na jakość sensoryczną mięsa wołowego
(
Sadowska A.
,
Rakowska R.
,
Swiderski F.
)
artykuł:
Badanie temperatury i wilgotności w złożu jednorodnej mieszaniny ziarnistej
(
Rut J.
)
artykuł:
Postęp techniczny w przemysłowej hodowli drożdży piekarskich
(
Kowalczyk R.
,
Dzialak M.
)
artykuł:
Raport z badań dotyczących oceny jakości sensorycznej surowego mięsa wołowego badanego w projekcie ProOptiBeef z uwzględnieniem dojrzewania
(
Swiderski F.
,
Kostyra E.
,
Wasiak-Zys G.
,
Hoffmann M.
,
Jesionkowska K.
)
artykuł:
Badanie procesu adsorpcji i desorpcji wody wybranych skrobi
(
Palacha Z.
,
Chrzanowski P.
)
artykuł:
Aspekty praktyczne procesu homogenizacji w przemyśle spożywczym
(
Kabzinski M.
)
artykuł:
Wpływ metod prowadzenia ciasta na jakość pieczywa mieszanego
(
Szczepanska K.
,
Diakun J.
)
artykuł:
Zmiany zawartości histaminy w solonym farszu rybnym podczas jego produkcji i przechowywania w temperaturze chłodniczej
(
Czerniejewska-Surma B.
,
Balejko J.
,
Surma O.
,
Plust D.
)
artykuł:
Realizacja przez Państwową Inspekcję Sanitarną zadań z zakresu zdrowia publicznego
(
Karpiuk M.
)
artykuł:
Wpływ chowu zwierząt gospodarskich na środowisko przyrodnicze
(
Bilos L.
,
Kolasa-Wiecek A.
)
artykuł:
Wpływ procesu prażenia na zmianę zawartości wody oraz barwy orzechów laskowych
(
Ciemniewska-Zytkiewicz H.
,
Brys J.
,
Reder M.
,
Sujka K.
,
Brys A.
)
artykuł:
Wpływ oleju rzepakowego na właściwości optyczne filmów skrobiowych
(
Basiak E.
,
Galus S.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Budowa marki Uczelni
(
Dawidziuk S.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.