Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Acta Microbiologica Polonica
Rocznik
1961
Tom
10
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Wpływ pH i składników podłoża na przemianę gazową i tworzenie acetoiny przez Streptococcus diacetilactis
(
Jakubowska J.
,
Oberman H.
)
artykuł:
Wytwarzanie hialuronidazy przez włoskowce różycy. II. Niektóre właściwości enzymu
(
Decowski M.
)
artykuł:
Torulopsis pinus var. albida - nowa odmiana drożdży, wyizolowana z brunatnej strupowatości topoli
(
Karczewska H.
,
Swiezynska H.
)
artykuł:
Bronisław Niklewski (1879-1961) jako mikrobiolog
(
Kunicki-Goldfinger W.
)
artykuł:
Chlorowanie ścieków w sanatoriach przeciwgruźlicznych. II. Skuteczność chlorowania ścieków
(
Kolaczkowski S.
,
Kowalczyk J.
,
Piotrowski Z.
,
Zukowski Z.
)
artykuł:
The influence of bacteria on the excystment of soil amoebae
(
Drozanski W.
)
artykuł:
Fizyko-chemiczne właściwości dekstranu syntetyzowanego przez szczepy Leuconostoc różnego pochodzenia
(
Brzozowska M.
)
artykuł:
Badania nad kwasem dezoksyrybonukeinowym (DNA) pałeczek Brucella. Wstępne próby transformacji
(
Jablonski L.
,
Poplawski S.
)
artykuł:
Studies on the incidence of certain nutritional and physiological groups of bacteria in rhizosphere and nonrhizosphere soil
(
Strzelczyk E.
)
artykuł:
Adaptive enzymes in the pathway of tryptophane synthesis in Escherichia coli
(
Kunicki-Goldfinger W. J. H.
)
artykuł:
Mikroflora niektórych przecierów i koncentratów pomidorowych produkowanych w Polsce. I.
(
Kosewska L.
)
artykuł:
Wpływ jonów potasu i sodu na wytwarzanie toksyny błoniczej
(
Horodko J.
,
Mikiewicz B.
,
Naimski K.
,
Zakrzewski K.
)
artykuł:
Wpływ chloramfenikolu na aktywację aminokwasów u Escherichia coli K-12a
(
Hierowski M.
,
Stolzman Z.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.