Instytut Inżynierii Chemicznej, Politechnika Łódzka, Łódź
Bibliografia
1. RICHARDS J. W.: Introduction to Industrial Sterilization. Academic Press. London and New York 1968.
2. BALL C.O., OLSON F.C.: Sterylization in Food Technology. Mc Graw-Hill, New York 1955.
3. CAMPBELL J.R., MARSHALL R.: Podstawy produkcji mleka spożywczego i jego przetworów. PWN, Warszawa 1982.
4. PIJANOWSKI E.: Zarys chemii i technologii mleczarstwa, PWRiL, Warszawa 1974.
5. DIKIS I. Ia., MAL'SKIJ A. N.: Tiechnologiczeskoje oborudowanije konserwnych zawodow. Piszczepromizdat. Moskwa 1961.
6. FIL'KIN A.H.: Farmatsija. Moskwa 1972, 212, 87.
7. HORUBAŁA A., BERDOWSKI J.: Przemyśl Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny 1986 (3), 21.
8. STRUMIŁŁO CZ., ICIEK J., GWARDYS S., CIESIELSKI M.: Układ do pasteryzacji lub sterylizacji oraz chłodzenie wodnych roztworów i zawiesin. Patent PRL P-107813,1982.