Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1967
Tom
18
Numer
6
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
6
artykuł:
Badanie skuteczności selektywnego środka szczurobójczego przy zastosowaniu metody warunkowania
(
Diechtiar M.
,
Szuber T.
)
artykuł:
Trwałość w glebie pestycydów z grupy związków fosforoorganicznych (metyloparation)
(
Obuchowska I.
)
artykuł:
Kolorymetryczna metoda oznaczania żółtek jaj w makaronach
(
Laskowski K.
,
Bolibok E.
)
artykuł:
Bakterie przetrwalnikujące beztlenowe w mleku w proszku
(
BurbiankaM.
)
artykuł:
Badania składu i właściwości rakotwórczych substancji zawartych w pyle zawiesonym w powietrzu atmosferycznym. Część I. Zawartość benzo(a)pirenu oraz innych węglowodorów wielopierścieniowych w pyle powietrza atmosferycznego 10 miast w Polsce
(
Just J.
,
Maziarka S.
,
Wyszynska H.
)
artykuł:
Badanie biologicznych właściwości związków selenu. Część V. Toksyczność ostra seleninu sodowego oraz wydalanie tego związku po jednorazowym wprowadzeniu szczurom
(
Sluzewska L.
)
artykuł:
Badania chemiczne i toksykologiczne nad fungicydem - octanem fenylortęciowym
(
Piechocka J.
,
Krauze S.
)
artykuł:
Oznaczanie wapnia i fluoru w produktach spożywczych metodą fotometrii płomieniowej
(
Rutkowska U.
,
Tadeusiak W.
)
artykuł:
Sprawozdanie z XV Wszechzwiązkowego Zjazdu Higienistów i Lekarzy Sanitarnych w ZSRR
(
Zdunkiewicz L.
)
artykuł:
Wartość odżywcza potraw z pieczarek. Część V. Zawartość aminokwasów egzogennych, wapnia, fosforu, żelaza oraz substancji tłuszczowej w pieczarce dwuzarodnikowej (Agaricus bisporus Lange)
(
Mlodecki H.
,
Lasota W.
,
Majewska A.
)
artykuł:
Fluor w wodach podziemnych woj. olsztyńskiego. Część II.
(
Szkultecka S.
)
artykuł:
Zastosowanie jonowymiennej chromatografii kolumnowej do badań nad składem aminokwasowym białek produktów spożywczych
(
Jacorzynski B.
,
Kakowska-Lipinska I.
,
Muszkatowa B.
)
artykuł:
Wzrost spożycia cukru i jego znaczenie dla zdrowia
(
Piekarska J.
,
Klimczak Z.
,
Bielinska Z.
)
artykuł:
O znaczeniu glukozy i maltozy w syropie ziemniaczanym
(
Rychlik M.
,
Fedorowska Z.
)
artykuł:
Ocena skojarzonego działania na owady malationu i trichlorfonu w miesaninach o różnym składzie
(
Goszczynska K.
)
artykuł:
Ocena stanu sanitarno-higienicznego placówek wczasów letnich dla dzieci i młodzieży
(
Zdunkiewicz L.
)
artykuł:
Kryteria oceny stanu higienicznego mleka w Finlandii, Szwecji, Danii, Wielkiej Brytanii i w Polsce w świetle zaleceń FAO/WHO i obserwacji własnych. Część I. Mleko surowe
(
Sadowska H.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.