PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2017 | 71 | 07 |

Tytuł artykułu

Wybrane punkty ryzyka transportowanych produktów żywnościowych. System bezpieczeństwa

Autorzy

Warianty tytułu

EN
The selected risk points transported food products. Safety system

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono kwestie bezpieczeństwa żywności i wybrane problemy, z którymi można się spotkać w procesach związanych z transportem tych produktów. W artykule opisano aspekt identyfikowalności produktów żywnościowych transportowanych w łańcuchu dostaw. W szczególności scharakteryzowano problemy zdefiniowane w obszarze przyjęć do centrum dystrybucyjnego (CD) sieci handlowej i wydawania towarów z CD do sklepów. Identyfikowalność to zdolność śledzenia (odtworzenia historii) przepływu dóbr w łańcuchach dostaw wraz z rejestracją parametrów identyfikujących te dobra oraz wszystkie lokalizacje objęte tym przepływem.
EN
This article presents the issue of food safety from the perspective of selected problems that can be encountered in the transport processes of these products. The article focuses mainly on the traceability aspects of food products transported in the supply chain. In particular, the problems identified in the reception area to the distribution center and warehouse releases are described. Traceability is the ability to track (trace) the flow of goods in supply chains, including the registration of parameters identifying those goods and all locations covered by the flow.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

71

Numer

07

Opis fizyczny

s.17-18

Twórcy

  • Instytut Logistyki i Magazynowania, Poznań

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-6832d527-fb7f-42b9-9c32-1e1b6ccca389
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.