PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2017 | 07 |

Tytuł artykułu

Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2016 roku

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W 2016 roku na rynku unijnym kontynuowany był wzrostowy trend produkcji mięsa. Jego podaż ogółem w UE-28 zwiększyła się o 1,8% z 45,6 do 46,4 mln ton. Wzrost produkcji dotyczył wszystkich trzech głównych gatunków mięsa, z czego największy odnotowano na rynku drobiu oraz wołowiny. Rozwój sektora wspierany był przede wszystkim niskimi cenami zbóż i pasz oraz znacznym wzrostem obrotów handlowych.

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

07

Opis fizyczny

s.24-26,rys.,tab.

Twórcy

autor
  • Zakład Ekonomiki Ogrodnictwa, Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-66e54053-1788-4fbc-86f0-5e28a8fdedd3
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.