Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2014
Tom
21
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Wpływ mycia skorupy na wybrane cechy jakości jaj kurzych w czasie przechowywania
(
Batkowska J.
,
Brodacki A.
)
artykuł:
Wpływ olejków eterycznych z wybranych roślin przyprawowych na stabilność oksydacyjną przechowywanego smalcu wieprzowego
(
Michalczyk M.
,
Banas J.
)
artykuł:
Zagrożenia powstające w żywności minimalnie przetworzonej i skuteczne metody ich eliminacji
(
Nowicka P.
,
Wojdylo A.
,
Oszmianski J.
)
artykuł:
Komponowanie składu mąki żytniej służącej do wypieku modelowych chlebów żytnich metodą bezpośrednią
(
Buksa K.
)
artykuł:
Jakość mięsa jagniąt rasy kamienieckiej pochodzącego z różnych elementów tuszy
(
Daszkiewicz T.
,
Purwin C.
,
Milewski S.
,
Tanski Z.
,
Winarski R.
,
Kubiak D.
,
Hnatyk N.
,
Koba-Kowalczyk M.
)
artykuł:
Zawartość luteiny, zeaksantyny i beta-karotenu w liofilizowanych owocach wybranych odmian Cucurbita maxima D.
(
Chilczuk B.
,
Perucka I.
,
Materska M.
,
Buczkowska H.
)
artykuł:
Wpływ mrożenia i sterylizacji na zawartość aminokwasów i jakość białka w produktach z nasion fasoli zwyczajnej (Phaseolus vulgaris L.) o niepełnej dojrzałości
(
Slupski J.
,
Korus A.
)
artykuł:
Stabilność oksydacyjna ekologicznej kiełbasy surowo dojrzewającej z dodatkiem probiotycznego szczepu Lactobacillus casei ŁOCK 0900 i serwatki kwasowej
(
Wojciak K. M.
,
Dolatowski Z. J.
,
Kolozyn-Krajewska D.
)
artykuł:
Wpływ procesu mikrokapsułkowania i dodatku przeciwutleniaczy na stabilność oleju rybnego
(
Przybysz M.
,
Szterk A.
,
Zawislak M.
,
Dluzewska E.
)
artykuł:
Wpływ procesu wędzenia wyrobów wieprzowych otrzymanych z mięsa o różnej jakości początkowej na zawartość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych
(
Waszkiewicz-Robak B.
,
Szterk A.
,
Rogalski M.
,
Kruk M.
,
Rokowska E.
,
Zarodkiewicz M.
,
Mikiciuk J.
)
artykuł:
Twórcy polskiej nauki o żywności. Polscy uczeni po II Wojnie Światowej prof.dr Henryk Niewiadomski (1905-1992)
(
Tynek M.
)
artykuł:
Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego na podstawowe składniki mleka
(
Dudzinska A.
,
Domagala J.
,
Wszolek M.
)
artykuł:
Wpływ warunków suszenia rozpyłowego soku buraka ćwikłowego na wybrane właściwości otrzymywanego proszku
(
Gawalek J.
,
Bartczak P.
)
artykuł:
Określenie skali i przyczyn strat żywności w handlu detalicznym na przykładzie mleka i jego przetworów
(
Wrzosek M.
,
Bilska B.
,
Kolozyn-Krajewska D.
,
Krajewski K.
,
Kondraszuk A.
)
artykuł:
Interakcje składników żywności
(
Kostyra H.
,
Kostyra E.
)
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne bez wysokobiałkowych otrzymanych z różnych preparatów białek serwatkowych
(
Nastaj M.
,
Solowiej B.
,
Gustaw W.
)
artykuł:
Zależności między otłuszczeniem tuszki a zawartością tłuszczu śródmięśniowego, profilem kwasów tłuszczowych i kruchością mięsa królików
(
Kowalska D.
,
Gugolek A.
,
Bielanski P.
)
artykuł:
Wpływ opakowań aktywnych na trwałość mikrobiologiczną i cechy sensoryczne serów twarogowych
(
Panfil-Kuncewicz H.
,
Lis A.
,
Majewska M.
)
artykuł:
Konsumencka percepcja korzyści z konsumpcji żywności wysokiej jakości
(
Jezewska-Zychowicz M.
)
artykuł:
Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.