Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
1990
|
44
|
04-05
|
Tytuł artykułu
Zastosowanie izoterm sorpcji wody w technologii żywności
Autorzy
Switka J.
,
Krasowski Z.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
izotermy
technologia zywnosci
adsorpcja wody
przemysl spozywczy
produkty spozywcze
Wydawca
-
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
Rocznik
1990
Tom
44
Numer
04-05
Opis fizyczny
s.105-107,rys.,bibliogr.
Twórcy
autor
Switka J.
Zakład Żywności i Żywienia na Statkach, Wyższa Szkoła Morska w Gdyni, Gdynia
autor
Krasowski Z.
Zakład Żywności i Żywienia na Statkach, Wyższa Szkoła Morska w Gdyni, Gdynia
Bibliografia
[1] BENADO A. L., RIZVI S. S. H.: J. Food Sci. 1985, 50, 101-105.
[2] BARICKA R.: Podstawy chemii fizycznej. PWN, Warszawa 1970.
[3] BRUNAUER S., EMMETT P. H., TELLER E.: J. Am. Chem. Soc. 1938, 60, 309.
[4] CARDOSO G., LABUZA T. P.: J. Food Technol. 1983, 18, 587-606.
[5] CHEFTEL J. C., CHEFTEL H.: Introduction a la biochimie et a la technologie des aliments. Technique et Documentation-Lavoisier, Paris 1983.
[6] CHINNAN M. S., BEUCHAT L. R.: Lebensm.-Wiss. u. Technol. 1985, 18, 83-88.
[7] CHIRIFE J., SUAREZ C., IGLESIAS H. A.: J.: J. Food Technol. 1986, 21-103-107.
[8] CHUANG L., TOLEDO R. T.: J. Food Sci. 1976, 41, 922-927.
[9] GAL S.: w Physical properties of foods, red. R. Jowitt. Appl. Sci. Publish., London 1983, 13-25.
[10] HEISS R., EICHNER K.: Chem. Microbiol. Technol. Lebensm. 1971, 1, 33.
[11] HORUBAŁA A.: Podstawy przechowalnictwa żywności. WNT, Warszawa 1975.
[12] IGLESIAS H. A., CHIRIFE J.: Lebensm.-Wiss. u. Technol. 1976, 9, 116-127.
[13] IGLESIAS H. A., VIOLLAZ Р., CHIRIFE J.: J. Food Technol. 1979, 14, 89-93.
[14] KAPSALIS J. G.: Water activity influences od food quality, red. L. B. Rockland, G. F. Stewart. Acad. Press., New York 1981.
[15] KAREL M.: Nowe metody zagęszczania i suszenia żywności, red. A. Spicer. WNT, Warszawa 1980, 53-100.
[16] KAREL M.: Properties of water in foods, red. D. Simatos, J. L. Multon. Martinus Nijhoff Publishers, Dordrecht 1985.
[17] LABUZA T. P.: w Water relations of foods, red. R. B. Duckworth. Acad. Press, London 1975, 155-172.
[18] LANG K. W., STEINBERG M. P.: J. Food Sci. 1981, 46, 1228-30.
[19] LEUNG H. K.: Water activity and other colligative properties of foods. ASAE, St. Joseph 1983, paper no. 83-6305.
[20] LEWICKI P. P.: Przem. Spoż. 1973, 27, 503-507.
[21] OŚCIK J.: Adsorpcja. PWN, Warszawa 1983.
[22] Praca zbiorowa. P. P. LEWICKI (red.): Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego. WNT, Warszawa 1982.
[23] RIZVI S. S. H., BENADO A. L.: Drying Technology 1983-84, 2, 471-502.
[24] SALWIN H.: Food Technol. 1959, 13, 594-595.
[25] SALWINH., SLAWSON V.: Food Technol. 1959, 13, 715-718.
[26] WEISSER H.: w Propertues of water in foods, red. D. SIMATOS, J. L. MULTON. Martinus NijhofT Publishers, Dordrecht 1985, 95-118.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-64815288-ec79-4d99-acc8-336b4be656a4
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.