Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
24
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Konferencje
Wydawca
-
Rocznik
2000
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
24
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne mięsa buhajków i jałówek z regionu lubelskiego
(
Litwinczuk A.
,
Florek M.
,
Skalecki P.
,
Barlowska J.
,
Karwan K.
)
artykuł:
Jakość tusz buhajów ras mięsnych
(
Dymnicki E.
,
Reklewski Z.
,
Oprzadek J.
,
Sloniewski K.
,
Oprzadek A.
,
Sakowski T.
,
Krzyzewski J.
)
artykuł:
Ocena wzrostu oraz przebiegu ocieleń importowanych z Francji jałowic rasy charolaise z uwzględnieniem niektórych wskaźników fizjologicznych krwi
(
Kamieniecki H.
,
Wojcik J.
,
Rzewucka E.
)
artykuł:
Dokładność przyżyciowego szacowania wartości rzeźnej buhajów na podstawie pomiarów ultradźwiękowych
(
Sloniewski K.
,
Dymnicki E.
,
Oprzadek J.
,
Sakowski T.
,
Oprzadek A.
)
artykuł:
Zdolność opasowa i wartość rzeźna jałówek mieszańców F1 pochodzących z krzyżowania towarowego z buhajami rasy piemontese i angus
(
Wronski M.
,
Kijak Z.
,
Kosakowska J.
,
Cichocki M.
)
artykuł:
Proteolytische Aktivitaten der lysosomalen Enzyme beim wachsenden Rind
(
Panicke L.
,
Schmidt M.
)
artykuł:
Reproduction indicators in beef breeds of cattle
(
Nova V.
,
Louda F.
)
artykuł:
Wykorzystanie globalnych zasobów hodowlanych w polskiej hodowli bydła mięsnego
(
Dobicki A.
)
artykuł:
Wpływ systemu utrzymania bukatów w warunkach gospodarstw indywidualnych Podlasia na cechy wartości rzeźnej i jakość mięsa
artykuł:
The breeding work in Charolaise cattle in Czech Republic
(
Stadnik L.
,
Louda F.
)
artykuł:
Wpływ wieku i sezonu oceny na jakość nasienia buhajów rasy limousine
(
Klupczynski J.
,
Micinski J.
,
Nogalski Z.
)
artykuł:
Straty powstałe w wyniku uszkodzenia tkanki skórnej bydła mięsnego w czasie opasu
(
Zapletal P.
,
Weglarz A.
,
Frelich J.
,
Voriskova J.
)
artykuł:
Wzrost i rozwój pierwiastek bydła mięsnego w zależności od wieku przy pierwszym wycieleniu
(
Litwinczuk Z.
,
Stanek P.
,
Jankowski P.
)
artykuł:
Zależność pomiędzy pomiarami ultrasonograficznymi a poubojowymi wskaźnikami wartości rzeźnej u młodego bydła
(
Gil Z.
,
Szarek J.
,
Weglarz A.
,
Babol M.
)
artykuł:
Przygotowanie przedubojowe buhajków czarno-białych a ich wartość rzeźna
(
Dabrowska J.
)
artykuł:
Die Effektivitat von rekurrenter Selektion in einem Rinderzuchtprogramm
(
Klautschek G.
,
Dietl G.
,
Bhuiyan A. K.
)
artykuł:
Zmienność behawioralnej hierarchii w mieszanym stadzie bydła mięsnego, wypasanego na pastwisku górskim
(
Dobicki A.
,
Chudoba K.
,
Nowakowski P.
)
artykuł:
Pobranie składników pokarmowych przez krowy matki i cielęta z naturalnego pastwiska górskiego
(
Nowakowski P.
,
Dobicki A.
,
Aniolowski K.
,
Popiel J.
,
Mordak R.
,
Twardon J.
)
artykuł:
Outdoor stock keeping of suckler cows during winter under the aspects of environment and forage foundation
(
Opitz von Boberfeld W.
)
artykuł:
Perspektywy wykorzystania markerów genetycznych w hodowli bydła mięsnego
(
Walawski K.
)
artykuł:
Wczesna śmiertelność zarodków u krów czarno-białych zacielonych w wyniku unasiennania i transferu zarodków różnych ras mięsnych
(
Chmielnik H.
)
artykuł:
Organic animal husbandry increases docosahexaenoic acid and conjugated linoleic acid in the beef meat
(
Pastushenko V.
,
Matthes H.-D.
,
Schellenberg I.
)
artykuł:
Przydatność opasowa i wartość rzeźna mieszańców czarno-białych x limousine i czystorasowych limousine pochodzących z krzyżowania towarowego i z dołożonego zarodka
(
Chmielnik H.
,
Oler A.
,
Sawa A.
)
artykuł:
Ocena wzrostu jałówek i krów mieszańców pokolenia F1 i F2 wyprowadzonych od krów rasy simentalskiej i po buhajach rasy hereford
(
Dobicki A.
,
Kuczaj M.
,
Zachwieja A.
)
artykuł:
Jakość mięsa pochodzącego z tusz bydła rasy czarno-białej (cb) i mieszańców po buhajach rasy limousine (lim) i krów rasy cb po różnym czasie dojrzewania
(
Daszkiewicz T.
,
Wajda S.
)
artykuł:
The role of beef meat from organic animal husbandry in orthomolecular nutrition
artykuł:
Sześć lat realizacji programu rozwoju hodowli bydła mięsnego w Polsce
(
Jasiorowski H.
)
artykuł:
Analysis of the development in the rearing of beef breeds in the Czech Republic
(
Chladek G.
,
Kucera J.
)
artykuł:
Szacowanie użytkowych i ekonomicznych wskaźników odchowu cieląt ras mięsnych utrzymywanych w systemie bezbudynkowym
(
Makulska J.
,
Weglarz A.
)
artykuł:
Polski system klasyfikacji tusz wołowych dostosowany do wymagań Unii Europejskiej
(
Wajda S.
)
artykuł:
Vyuziti spolecne pastvy skotu a ovci pro zlepseni ekonomiky chovu masneho skotu
(
Zizlavsky J.
,
Chladek G.
,
Kucera J.
)
artykuł:
Przydatność rasy simental do użytkowania mięsnego w świetle wyników uzyskanych podczas oceny wartości hodowlanej buhajów w wybranych krajach
(
Slosarz J.
,
Kaczynski A.
,
Grodzki H.
)
artykuł:
The construction of the selection index for Czech Spotted cattle with regard to their dual-purpose character
(
Kucera J.
,
Chladek G.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.