[10] KLJUCZKOWA E. W. i in.: Asobiennosti pitanija i urowni faktorow riska iszemicieskoj baliezni sierdca u koriennych żitieliej Ciukotki i Buriatii. Mnogofaktornaja profiłaktika iszemicieskoj baliezni sierdca. Tiezisy dokładow Wsiesojuznowo Simpoziuma. Tomsk 1989.
[11] ŁOŚ-KUCZERA M., PIEKARSKA J.: Skład i wartość odżywcza produktów spożywczych. PZWL, Warszawa 1988.
[12] PARDO B. i in.: Dietary Habits of the Middle-Agedd Warsaw Population in 1984 Relative to Nutritional Guidelines. Appetite Co-Executive Editor (w druku).
[15] SZOSTAK W. В., CYBULSKA В.: Narodowy Program Profilaktyki Cholesterolowej w Polsce. Gospodarstwo domowe 1988.1.8.
[16] The Lipid Research Clinics Population Studies. Data Book, v II. The Prevelence Study-Nutrient Intake. US. Department of Health and Human Services Public Health Service. National Institites of Health NIN Publication No: 82-20.14. Washington 1982.
[17] The Surgeon Generals Report on Nutrition and Health U.S. Department of Health and Human Services. Public Health Service. DHHS (PHS) Publications No. 88-50210. Washington 1988.
[18] Treatment of Hyperlipidemia. National Board of Health and welfare. Drug Information Committee. Sweden. Uppsala 1989. NBH PiC.
[19] ZIEMLAŃSKI S.: Fizjologia żywienia ludzi w podeszłym wieku. Ossolineum, Wszechnica PAN. Problemy Naukowe Współczesności. Wrocław 1980.