3. FAO/WHO Food Additives Data System, FAO Food and Nutrition Paper No 30, Rome 1984.
4. FAO/WHO Food Additives Data System, FAO Food and Nutrition Paper, 30 (Rev. 1) Rome 1985.
5. FAO/WHO Food Additives Data System, FAO Food Nutrition Paper 30 (Rev. I) Add. I, Rome 1985.
6. Guide to the Safe Use of Food Additives, FAO/WHO, CAO/FAL 5. 1979.
7. Metody badań toksykologicznych nowych środków spożywczych, dodatków do żywności i składników przedmiotów użytku. Wyd. Metod. PZH, 1986.
8. NIKONOROW M., URBANEK-KARŁOWSKA B.: Toksykologia żywności, PZWL, Warszawa 1987.
9. Ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 25 listopada 1970 r., Dz. U. nr 29, poz. 245.
10. Zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z 18 października 1985 r. w sprawie wykazu substancji dodatkowych dozwolonych i zanieczyszczeń technicznych w środkach spożywczych i używkach oraz na ich powierzchni, M. P. nr 39, 1985.