PL
Jednym z aspektów dobrego stanu zdrowia jest właściwe odżywianie się. W szerokiej gamie produktów spożywczych również na rynku polskim odnaleźć można mąkę kasztanową, która dzięki swoim właściwościom i wartościom odżywczym zyskuje na popularności. Doceniona już przez starożytnych Rzymian i Greków; spopularyzowana przez św. Hildegardę z Bingen. Korzystnie wpływa na naszą odporność, tężyznę fizyczną, przemianę materii i zdrowie psychiczne. Jest odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu. Charakteryzuje się wysoką plastycznością i sprawdza się zarówno w potrawach słodkich jak i słonych. Zawiera w sobie bogactwo minerałów, witamin, i kwasów tłuszczowych
EN
One of the aspects of living a healthy life is eating properly. The broad range of products available also in Poland include chestnut flour. Thanks to its properties and nutritional value, it is gaining in popularity. Discovered already by ancient Romans and Greeks, it was popularised by St. Hildegard of Bingen. It can boost your immune system and improve your physical strength, metabolism, and mental health. It can be used by gluten-intolerant people. As a very versatile product, it can be used for both sweet and salty foods. It contains many minerals, vitamins, and fatty acids