PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | 454 | 2 |

Tytuł artykułu

Wpływ wilgotności wzglednej powietrza i czasu przechowywania na zmiany ilosciowe i jakościowe wybranych produktów

Autorzy

Treść / Zawartość

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W wyniku przeprowadzonych badań laboratoryjnych określono odpowiednią wilgotność względną powietrza dla dłuższego i krótkotrwałego przechowywania jabłek, ziemniaków i marchwi.
EN
There are presented the results of laboratory examination of the influence of relative air humidity and time of storing apples, carrots and potatoes on physiological and total weight losses. The lowest total weight losses during prolonged storage occurred in conditions of relative humidity φ = 96% for apples and carrots and φ = 90-94% for potatoes. The relative air humidity being too high or too low, the lasses grow due to microbiological processes and the time of safe storage gets abridged.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

454

Numer

2

Opis fizyczny

s.493-500,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
autor

Bibliografia

  • [1] HORUBAŁA A. 1975. Podstawy przechowalnictwa żywności. PWR i L Warszawa: 316-333.
  • [2] LANGE Е., OSTROWSKI W. 1980. Przechowalnictwo owoców. PWR i L Warszawa: 151-280.
  • [3] LIS H., Wujec M. 1989. An Estimation of Quantitative and Qualitative Changes in Carrots Stored in Differentiated Temperature and Humidity Conditions. Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, Lublin- Polonia Sectio E, VOL. XLIV, 30: 255-265.
  • [4] LIS H., LIS T. 1997. Quantitative and Qualitative Changes of Apples in Relation to Relative Humidity of the Air and the Time of Storage. Annales Universitas Lublin-Polonia Sectio EEE, VOL: 41-51.
  • [5] SCHULZ H., BÖTTCHER H. 1990. Vorratshaltung pflanzlicher Produkte. Vorratshaltung. Drezden.

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-4161c273-7011-43d7-822e-a0eb36b92446