PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2010 | 54 | 10 |

Tytuł artykułu

Pleśnie ciepłooporne w przetwórstwie owoców i warzyw

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Heat resistant mould in fruit and vegetable industry

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule dokonano przeglądu pleśni ciepłoopornych oraz omówiono znaczenie tych mikroorganizmów jako źródła zanieczyszczeń w przemyśle owocowym i warzywnym. Wskazano alternatywne, w stosunku do pasteryzacji, metody inaktywacji tych pleśni, zapewniające wysoką jakość przetworów.
EN
This article reviews heat-resistant moulds and summarizes the importance of his microorganisms as contaminants in the fruit and vegetable industry. Alternative processes, in relation to the pasteurisation, which may be used to inactivate these mould, to guarantee assuring the high quality processed were also pointed out.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

54

Numer

10

Opis fizyczny

s.36-37,tab.,fot.

Twórcy

  • Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-3fe6be82-4f6d-4cd7-8d8e-8ae5965a4ffa
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.