Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1981
Tom
32
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Wpływ pór roku na wyniki intoksykacji szczurów foschlorem
(
Sadowski S.
,
Szulinski S.
,
Szulinska G.
)
artykuł:
Budowa chemiczna a toksykodynamiczne własciwości pochodnych kwasów fenoksykarboksylowych
(
Senczuk W.
,
Pogorzelska H.
)
artykuł:
Nowe mimetyki hormonów juwenilnych i ich aktywność w stosunku do wybranych gatunków owadów
(
Styczynska B.
,
Sobotka W.
,
Biernacki W.
,
Kozłowska M.
)
artykuł:
Wpływ czynników fizykochemicznych na ochratoksynę A oraz oznaczanie jej zawartości w zbożach metodą spektrofluorymetryczną
(
Czerwiecki L.
)
artykuł:
Próba wyrobu metody kolorymetrycznej dla oceny zawartości cukrów w produktach sojowych
(
Jacorzynska B.
,
Filutowicz H.
)
artykuł:
Ocena toksyczności zanieczyszczenia wód za pomocą pomiarów aktywności lokomotorycznej Daphia magna
(
Rybak M.
)
artykuł:
Metoda atomowej spektrofotometrii absorpcyjnej oznaczania ołowiu, kadmu, cynku i miedzi w niektórych produktach mięsnych
(
Brzozowska B.
,
Zawadzka T.
)
artykuł:
Powinowactwo radiocezu do tkanek przewodu pokarmowego oraz białek krwi szczura
(
Sobocinski L.
,
Gorzkowski B.
,
Majle T.
)
artykuł:
Oznaczanie zawartośc rtęci w otrębach pszennych
(
Ludwicki J.
)
artykuł:
Kształtowanie się wysokości i masy ciała dzieci sieradzkich w zależności od płci i środowiska
(
Galewicz-Kacprzak M.
,
Gorynski P.
,
Wojdon_Machala H.
)
artykuł:
Wykrywanie pozostałości tylozyny w mleku
(
Karkocha I.
)
artykuł:
Badanie toksyczności mieszaniny chlorku winylu i fenolu w powietrzu
(
Chyba A.
)
artykuł:
Porównanie metod oznaczania śladowych ilości ołowiu (II) w barwnikach i gotowych wyrobach przemysłu kosmetycznego
(
Maslowska J.
,
Legedz E.
)
artykuł:
Wykrywanie naturalnego barwnika organicznego-koszenili w przetworach mięsnych
(
Andrzejewska E.
)
artykuł:
Opornośc bakterii na działanie niektórych środków dezynfekcyjnych
(
Krzywicka H.
,
Janowska J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.