Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, Warszawa
Bibliografia
1. BARYŁKO-PIKIELNA N., OSUCHA A., LISOWSKA G.: Zmiany walorów zdrowotnych i jakości tłuszczów roślinnych podczas procesów technologicznych i kulinarnych oraz przechowywania. - Dokumentacja IŻŹ Warszawa, 1986.
2. FAO/WHO Report of an expert consultation: Dietary fats and oils in human nutrition. Rome 1977.
4. JELIŃSKA M., NADOLNA I., KUNACHOWICZ: Wartość odżywcza krajowych tłuszczów jadalnych. Cz. II. Zawartość witamin E i A. Żyw. Człow. Metab. (w druku).
5. KOCLIHAR S.P., MATSUI T.: Food Chemistry 1984, 13, 85.
6. LATAILLE R.: Rzepak ozimy. Roussel-Uclaf-la Quinoleine-Berthoud, France 1987.
7. OKOLSKA G.: Oznaczanie kwasów tłuszczowych w: Wybrane metody badania składu i wartości odżywczej żywności. Red. U. Rutkowska, Warszawa PZWL, 1981.
8. RENAUD S., ATTIE M.C.red.: La composition des aliments w: Nutrition et physiopatologie vasculaire, INSERM-63, 69 500 Bron, France 1986.
9. Rocznik Statystyczny GUS, Warszawa 1987.
10. SEKUŁA W., NIEDZIAŁEK Z., LISIEWICZ-CIECIORA H., ŚWISTAK E., BORUC T.: Spożycie żywności w Polsce w latach 1950-1983 w przeliczeniu na energię i niektóre składniki pokarmowe. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 1985.
11. SOPEXA-ONIDOL, ed. Francja; Les huiles végétales dans l'alimentation des Français 1985.