Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny
2014
|
58
|
05
|
Tytuł artykułu
Kompendium wiedzy o piwie
Autorzy
Antkiewicz P.
,
Blazewicz J.
,
Brudzynski A.
,
Kuchciak T.
,
Michałowska D.
,
Poreda A.
Warianty tytułu
EN
A compendium of knowledge about beer
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
browarnictwo
piwo
technologia produkcji
procesy produkcyjne
surowce piwowarskie
chmiel
woda
slod
brzeczka
warzelnie
drozdze piwowarskie
fermentacja alkoholowa
dojrzewanie piwa
filtracja
stabilizacja piwa
pasteryzacja
piwo smakowe
asortyment
trendy
Wydawca
-
Czasopismo
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny
Rocznik
2014
Tom
58
Numer
05
Opis fizyczny
s.7-14,rys.,bibliogr.
Twórcy
autor
Antkiewicz P.
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Kraków
autor
Blazewicz J.
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław
autor
Brudzynski A.
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im.prof.W.Dąbrowskiego w Warszawie, Warszawa
autor
Kuchciak T.
Politechnika Łódzka, Łódź
autor
Michałowska D.
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im.prof.W.Dąbrowskiego w Warszawie, Warszawa
autor
Poreda A.
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Kraków
Bibliografia
Jean De Clerck: Cours de Brasserie, t. I/II, Louvain, 1962/1963.
Wolfgang Kunze: Technologia piwa i stodu, Warszawa, 1999.
M. Moll: Bi res et coolers, red. Lavoisier, APRIA, Paris,1991.
Ludwig Narziss: Abriss der Bierbrauerei, Enke Verl. Stuttgart, 1986.
Praca zbiorowa IPF: Kontrola chemiczno-techniczna produkcji słodu i piw, Warszawa, 1959
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-3c609b76-b1e5-44c1-987a-8c383c26a877
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.