Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
576
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
2014
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
576
artykuł:
Wpływ wybranych czynników na dokładność oznaczenia parametrów termodynamicznych tłuszczu kakaowego przy użyciu różnicowej kalorymetrii skaningowej DSC
(
Tomaszewska-Gras J.
)
artykuł:
Effect of different systems conservation tillage on technological value of sugar beet roots
(
Strochalska B.
,
Zimny L.
,
Regiec P.
)
artykuł:
Klarowanie brzeczki piwnej przy użyciu karagenu - aspekty technologiczne i jakościowe
(
Poreda A.
,
Sterczynska M.
,
Jakubowski M.
,
Zdaniewicz M.
)
artykuł:
Wartość wypiekowa mąki z ziarna odmian pszenicy uprawianych w ekologicznym systemie produkcji
(
Cacak-Pietrzak G.
,
Ceglinska A.
,
Jonczyk K.
)
artykuł:
Ocena zawartości witamin z grupy B w owsianych produktach bezglutenowych
(
Rybicka I.
,
Gliszczynska-Swiglo A.
)
artykuł:
Ocena niezawodności usuwania związków biogennych w oczyszczalni ścieków metodą Weibulla
(
Bugajski P.
)
artykuł:
The comparison of the label content in selected dry foods for dogs and cats in 2011 and 2013
(
Holda K.
,
Berwid-Wojtowicz S.
,
Glogowski R.
)
artykuł:
Wykorzystanie sieci neuronowych w modelowaniu zależności między wybranymi cechami fizykochemicznymi i elektrycznymi miodu
(
Luczycka D.
,
Pentos K.
)
artykuł:
Ocena zawartości fruktozy, glukozy i sacharozy w wybranych odmianach cebuli uprawianych w trzech gospodarstwach hodowlano-nasiennych
(
Matlok N.
,
Gorzelany J.
,
Bilek M.
,
Pieniazek R.
,
Kuzniar P.
,
Kaniuczak J.
)
artykuł:
Barwa modelowych przetworów mięsnych z dodatkiem preparatów zawierających barwniki naturalne i o zmniejszonej zawartości azotanu(III) sodowego
(
Tabaka K.
,
Cierach M.
)
artykuł:
Ocena zdolności biosyntezy tłuszczu przez drożdże Rhodotorula gracilis w podłożach zawierających ziemniaczaną odpadową wodę sokową wzbogaconą glicerolem
(
Blazejak S.
,
Gientka I.
,
Bzducha-Wrobel A.
,
Stasiak-Rozanska L.
,
Maszewska M.
)
artykuł:
Akceptacja konsumencka soków owocowych i jasnego pieczywa z dodatkiem błonnika i jej uwarunkowania
(
Jezewska-Zychowicz M.
)
artykuł:
Plonowanie wybranych roślin uprawnych w warunkach zanieczyszczenia gleby kadmem oraz stosowania substancji neutralizujących
(
Rolka E.
)
artykuł:
Wpływ sposobu nawożenia azotem na jakość ziarna pszenżyta jarego odmiany Milewo. Część II - plonowanie i zawartość składników mineralnych
(
Wojtkowiak K.
)
artykuł:
Beef as a source of bioactive components
(
Sadowska A.
,
Waszkiewicz-Robak B.
,
Nowosinska K.
,
Batogowska J.
,
Rakowska R.
)
artykuł:
Zmiany klimatycznego bilansu wodnego w okresie wegetacji ziemniaka w regionie północnego Mazowsza w latach 1973-2012
(
Wierzbicka A.
)
artykuł:
Innowacyjne urządzenie do aplikacji doglebowej osadów ściekowych
(
Stachowicz F.
,
Niemiec W.
,
Trzepiecinski T.
,
Slenzak W.
)
artykuł:
Właściwości wybranych koncentratów β-glukanu jako potencjalnych składników przetworów mięsnych
(
Tyburcy A.
,
Miazek J.
)
artykuł:
Związek między zanieczyszczeniem metalami śródpolnych oczek wodnych i stałością lustra wody a roślinnością strefy wodnej i buforowej
(
Wesolowski P.
,
Galczynska M.
,
Gamrat R.
,
Horak A.
,
Kot M.
)
artykuł:
Wpływ komunalnych osadów ściekowych na zawartość metali ciężkich w pędach klonów wierzby krzewistej (Salix viminalis L.)
(
Jama-Rodzenska A.
,
Bocianowski J.
,
Nowak W.
)
artykuł:
Wpływ sposobu nawożenia azotem na jakość ziarna pszenżyta jarego odmiany Milewo. Część I - zawartość i skład frakcyjny białka
(
Stepien A.
,
Wojtkowiak K.
,
Orzech K.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.