Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2005
Tom
12
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Wpływ zmodyfikowanego sposobu stosowania KNO3 na cechy sensoryczne i mikrobiologiczne serów dojrzewających podpuszczkowych
(
Stasiuk E.
,
Przybylowski P.
)
artykuł:
Wiązanie jonów miedzi, cynku i żelaza przez włókno pokarmowe z wytłoków czarnych porzeczek
(
Borycka B.
)
artykuł:
Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie krajowym
(
Morkis G.
)
artykuł:
Wpływ temperatury obróbki termoplastycznej na wybrane właściwości fizyczne ekstrudatów z udziałem razówki lędźwianowej (Lathyrus sativus)
(
Rzedzicki Z.
,
Kasprzak M.
)
artykuł:
Możliwości zastosowania margaryn płynnych do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych
(
Rutkowska J.
,
Zbikowska A.
)
artykuł:
Parametry procesu ekstruzji a zawartość polisacharydów nieskrobiowych oraz aktywność przeciwutleniająca otrąb żytnich
(
Gumul D.
,
Korus J.
,
Achremowicz B.
)
artykuł:
Przegląd metod separacji i oczyszczania białek przydatnych w badaniach i analizie żywności
(
Rosinski M.
,
Piasecka-Kwiatkowska D.
,
Warchalewski J. R.
)
artykuł:
Porównanie składu surowcowego i wskaźników chemicznych parówek drobiowych i wieprzowych oferowanych w sprzedaży detalicznej w Warszawie
(
Tyburcy A.
,
Toszek E.
,
Cegielka A.
)
artykuł:
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe czynnikiem poprawy stanu zdrowia człowieka
(
Achremowicz K.
,
Szary-Sworst K.
)
artykuł:
Zawartość inhibitorów trypsyny, oligosacharydów oraz fosforu fitynowego w preparatach białkowych otrzymanych z nasion fasoli (Phaseolus vulgaris) metodą krystalizacji i izolacji klasycznej
(
Piecyk M.
,
Klepacka M.
,
Worobiej E.
)
artykuł:
Wpływ dodatku chlorku wapnia i ogrzewania mleka na skład chemiczny serów twarogowych
(
Szpendowski J.
,
Klobukowski J.
,
Prokop E.
)
artykuł:
Kinetyka tworzenia biofilmów bakteryjnych na materiałach technicznych w zależności od dostępności składników odżywczych
(
Myszka K.
,
Bialas W.
,
Czaczyk K.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.