PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2015 | 59 | 05 |

Tytuł artykułu

Biorafinerie - rozwój konceptu

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Biorafineries - idea development

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

59

Numer

05

Opis fizyczny

s.2-4,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Katedra Biotechnologii Żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wrocław

Bibliografia

  • (1) P. Pawelzika, M. Carusb, J. Hotchkissc, R. Narayanc, S. Selkec, M. Wellischd, M. Weisse.
  • (2) В. Wickea, M.K. Patela, Critical aspects in the life cycle assessment (LCA) of bio-based materials - Reviewing methodologies and deriving recommendations, Resources, Conservation and Recycling, 13 (2013) 211- 228.
  • (3) F. Cherubini, G. Jungmeier, M. Wellisch, Т. Willke, I. Skiadas, R. Van Ree, E. de Jong, Toward a common classifi cation approach for biorefinery systems, Biofuels, Bioproducts and Biorefining,2 009; DOI: 10.1002/bbb.
  • (4) E. de Jong, Overview of biorefineries and current status. Tomorrow's biorefineries in Europe, IEA Bioenergy Task 42 Workshop, Brussels ,11-12 February, 2014.
  • (5) J. Sanders, Training Course Biorefinery, International Biomass Valorisation congress, Amsterdam, 13 September 2010.
  • (6) F. Fava, NAMASTE, New Advances in the integrated Management of food processing wAste in India and Europe: use of Sustainable Technologies for the Exploitation of by-products into new foods and feeds, II SDSN Mediterranean Conference, Siena, March 5-6, 2015.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-3172d81e-0233-4b16-bc74-349cfbb779e8
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.