Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
1958
|
09
|
1
|
Tytuł artykułu
Zastosowanie metody jodanowej wg Ballentine do oznaczania kwasu askorbinowego w owocach, warzywach i ich przetworach
Autorzy
Rychlik M.
,
Fedorowska Z.
Treść / Zawartość
Pełne teksty:
Pobierz
Warianty tytułu
RU
Primenenie podanovogo metoda po Ballentin (Ballentine) dlja opredelenija askorbinovojj kisloty v fruktakh, ovoshhakh i produktakh ikh pererabotki
EN
The use of iodate method after Ballentine for the determination of ascorbic acid in fruits and vegetables and their preserves
Języki publikacji
PL
Abstrakty
RU
EN
Słowa kluczowe
PL
kwas askorbinowy
oznaczanie
owoce
warzywa
przetwory owocowe
przetwory warzywne
metoda jodometryczna
metoda jodanowa
EN
ascorbic acid
determination
fruit
vegetable
fruit product
vegetable product
iodometric method
iodate method
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1958
Tom
09
Numer
1
Opis fizyczny
s.61-74,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Rychlik M.
Pracownia Nauki o Środkach Spożywczych, Akademia Medyczna w Krakowie, Kraków
autor
Fedorowska Z.
Pracownia Nauki o Środkach Spożywczych, Akademia Medyczna w Krakowie, Kraków
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-2d80a209-1664-4f0b-aaa8-f1c216caf540
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.