PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | 63 | 10 |

Tytuł artykułu

Terroryzm żywnościowy – wytyczne WHO

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Food terrorism – WHO guideline

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Wdrożenie dobrych praktyk (np. GAP, GMP/GHP) w zakładach sektora rolno-spożywczego, oprócz standaryzacji jakości, może przynieść korzyści związane z działaniami zapobiegającymi terroryzmowi żywnościowemu. W artykule zaprezentowano zalecenia WHO w zakresie gotowości i reagowania w stanach zagrożenia oraz wytyczne do wdrażania środków przeciwdziałania terroryzmowi żywnościowemu w zakładach produkcji i obrotu żywnością.
EN
Besides quality standardization the implementation of good practices (e.g. GAP and GMP/GHP) within food and agriculture companies enable some preventive actions against the food terrorist acts. In the article some WHO recommendations on preparedness and response during emergencies as well as a guidance on the food terrorism preventative actions in food production and retailing companies are presented.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

63

Numer

10

Opis fizyczny

s.51-54,fot.

Twórcy

autor
  • Wydział Nauki o Żywności, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Olsztyn

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-288a873c-6c76-4d47-8654-d679bae9eb8d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.