PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1990 | 44 | 10 |

Tytuł artykułu

Ekstrakcja rozpuszczalnikami nadkrytycznymi - nowa metoda rozdziału składników żywności

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

44

Numer

10

Opis fizyczny

s.241-243,rys.,tab.,wykr.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Biotechnologii Żywności, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
autor
  • Centrum Agrotechniki i Weterynarii - Polska Akademia Nauk w Olsztynie, Olsztyn

Bibliografia

  • [1] BROGLE H.: Proceedings of SCI Food Group, Food Engineering Panel Meeting, London, SCI London 1982.
  • [2] BRUNNER G.: Fluid Phase Equil. 1983, 10, 289.
  • [3] BRUNETTI L., DAGHETTA A., FEDELI E., KIKIC I., ZANDERIGHI L.: J.A.O.C.S. 1989, 66, 2, 209.
  • [4] DUWE H., SONNENKALB W., ROETHE K-P. and ROSAHL B.: Die Nahrung 1986, 30, 667.
  • [5] DZIEZAK J.D.: Food Technol. 1986, 6, 66.
  • [6] ELDRIDGE A.C., FRIEDRICH J.P., WARNER K. and KWOLEK W.F.: J. Food Sci. 1986, 51, 584.
  • [7] ELLIS S.R.M.: Brit. Chem. Eng. 1971, 16, 4-5, 358.
  • [8] FRIEDRICH J.P., LIST G.R. and HEAKIN A.J.: J.A.O.C.S. 1982, 59, 7, 288.
  • [9] FRIEDRICH J.P., LIST G.R.: J. Agric. Food Chem. 1982, 30, 192.
  • [10] HAG A.G.: Br. Pat. 1388581, 1971.
  • [11] HAG A.G.: Br. Pat. 1336511, 1973.
  • [12] HARDARDOTTIR I., KINSELLA J.E.: J. Food Sci. 1988, 53, 6, 1656.
  • [13] LIST G.R., FRIEDRICH J.p., CHRISTIANSON D.D.: J.A.O.C.S. 1984, 61, 1847.
  • [14] LIST G.R., FRIEDRICH J.P.: J.A.O.C.S. 1985, 62, 82.
  • [15] LIST G.R., FRIEDRICH J.P.: J.A.O.C.S. 1989, 66, 1, 98.
  • [16] PARISER E.R., WALLERSTEIN M.B., CORKERY C.J., BROWN N.L.: Fish protein concentrate: panacea for world malnutrition. 1978, MIT Press, Cambirdge, MA.
  • [17] PAUL P.M.M., WISE W.S.: The principles of gas extraction, J.G. Cook (ed), Mills and Boon, London 1971, U.K.
  • [18] RIZVI S.S.H., BENADO A.L., ZOLLWEG J.A., DANIELS J.A.: Food Technol. 1986, 5, 55.
  • [19] ROBEY R.J.: Air products and chemicals, Inc., Allentown 1986, PA.
  • [20] STAHL E., SCHILZ W., SCHUTS E., WILLING E.: Angew. Chem. Int. Ed. Engl. 1978, 17, 731.
  • [21] STAHL E., QUIRIN K.W.: Fluid Phase Equilib. 1983, 10, 269.
  • [22] VITZHUM O., HUBERT P.: German patent 2127596, 1972.
  • [23] VITZHUM O., HUBERT P.: German patent 2212281, 1973.
  • [24] VITZHUM O., HUBERT P.: Canadian patent 989662, 1976.
  • [25] WILLIAMS D.F.: Chem. Eng. Sci. 1981, 36, 1769.
  • [26] WILSON R.C.: Supercritical fluid extraction. Comprehensive Biotechnology, Moo-Young M. (ed), Pergamon Press Ltd. 1985.
  • [27] YAMAGUCHI K. i in.: J. Agric. Food Chem. 1986, 34, 904.
  • [28] ZOSEL K.: Angew. Chem. Int. Ed. Engl. 1978, 17, 702.
  • [29] ZOSEL K.: German patent 2221560, 1974.
  • [30] ZOSEL K.: German patent 2441152, 1975.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-279b61f0-c5dc-489a-83bd-54178b74a4d9
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.