PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | 49 | 2 |

Tytuł artykułu

Wpływ białek ziemniaka na wzrost wybranych drobnoustrojów chorobotwórczych

Warianty tytułu

EN
The influence of potato proteins on growth of selected pathogenic bacteria

Języki publikacji

PL

Abstrakty

EN

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

49

Numer

2

Opis fizyczny

s.890-893,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin w Radzikowie, Zakład Nasiennictwa i Ochrony Ziemniaka w Boninie, 76-009 Bonin 3
  • Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin w Radzikowie, Zakład Nasiennictwa i Ochrony Ziemniaka w Boninie, 76-009 Bonin 3
autor
  • Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin w Radzikowie, Zakład Nasiennictwa i Ochrony Ziemniaka w Boninie, 76-009 Bonin 3

Bibliografia

  • Kim M., Park S., Kim J., Lee S., Lim H., Cheong H., Hahm K., Park Y. 2006. Purification and characterization of a heat-stable serine protease inhibitor from the tubers of new potato variety „Golden Valley”. Biochem. Biophys. Res. Commun. 346: 681–686.
  • Moreno M., Segura A., Garcıa-Olmedo F. 1994. Pseudothionin-PTH1, a potato peptide active against potato pathogens. Eur. J. Biochem. 223: 135–139.
  • Racusen D. 1986. Esterase specificity of patatin from two potato cultivars. Can. J. Bot. 64: 2104–2106.
  • Segura A., Moreno M., Molina A., García-Olmedo F. 1999. Snakin-1, a Peptide from Potato that Is Active Against Plant Pathogens. MPMI. 12 (1): 16–23.
  • Ye X.Y., Ng T.B., Rao P.F. 2001. Bowman-birk-type trypsin-chymotrypsin inhibitor from broad beans. Biochem. Biophys. Res. Commun. 289: 91–96.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-2676c876-f279-4aaa-829e-71dc5343ccb5
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.