PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 03 |

Tytuł artykułu

Sorpcja Cu, Zn i Mn na preparatach błonnikowych ziemniaka otrzymanych w zróżnicowanych warunkach obróbki termicznej

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

45

Numer

03

Opis fizyczny

s.71-72,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Żywienia Człowieka, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Poznań
  • Katedra Chemii, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Poznań

Bibliografia

  • [1] HASIK J., BARTNIKOWSKA E.: Włókno roślinne w żywieniu człowieka. PZWL, Warszawa 1987.
  • [2] ESSER W., WEITHOJER G., BLOCH R.: Ztsch. Gastroenterologie 1980, 18, 30.
  • [3] FALK J.D., NGYVARY J.J.: J. Nutr. 1982, 112, 1.
  • [4] KELSAY J.L.: Cereal Chem. 1981, 58, 2.
  • [5] JENKINS D.J.A., HILL M.S., CUMMINGS J.H.: Am J. Clin. Nutr 1975, 28, 140.
  • [6] MONNIER L., COLETTE С., AGUIRE L.: Am J. Clin. Nutr 1983, 36, 1125.
  • [7] THOMPSON S.A., WEBER C.W.: J. Food Sci. 1974, 44, 752.
  • [8] SCHNEEMAN B.O.: Food Technol. 1986, 40(2), 104.
  • [9] JOHNSTON D.E., OLIVER W.T.: Food Technol. 1982, 17, 99.
  • [10] HUGHES J.C., FAULKS R.M., GRANT A.: J. Sci. Food Agric. 1975, 26, 731.
  • [11] GAWĘCKI J., GÓRECKA D., STACHOWIAK J., KAWCZYŃSKA-WILIŃSKA G.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1989, 8, 24.
  • [12] MC CONNELL A.A., EASTWOOD M.A., MITCHELL W.D.: J. Sci. Food Agric. 1974, 25, 1457.
  • [13] STACHOWIAK J., GAWĘCKI J.: Acta Alim. Pol. 1989, 1, 108.
  • [14] SZCZYGIEŁ A.: Podstawy fizjologii żywienia. PZWL, Warszawa 1975.
  • [15] GAWĘCKI J., WAGNER W.: Podstawy metodologii badań doświadczalnych w nauce o żywieniu i żywności. PWN, Warszawa—Poznań 1984.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-2666da75-a17e-4853-a1f8-74759b6d028d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.