Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
1991
|
45
|
03
|
Tytuł artykułu
Sorpcja Cu, Zn i Mn na preparatach błonnikowych ziemniaka otrzymanych w zróżnicowanych warunkach obróbki termicznej
Autorzy
Gawecki J.
,
Stachowiak J.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
sorpcja
cynk
miedz
mangan
ziemniaki
obrobka termiczna
Wydawca
-
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
Rocznik
1991
Tom
45
Numer
03
Opis fizyczny
s.71-72,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Gawecki J.
Instytut Żywienia Człowieka, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Poznań
autor
Stachowiak J.
Katedra Chemii, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Poznań
Bibliografia
[1] HASIK J., BARTNIKOWSKA E.: Włókno roślinne w żywieniu człowieka. PZWL, Warszawa 1987.
[2] ESSER W., WEITHOJER G., BLOCH R.: Ztsch. Gastroenterologie 1980, 18, 30.
[3] FALK J.D., NGYVARY J.J.: J. Nutr. 1982, 112, 1.
[4] KELSAY J.L.: Cereal Chem. 1981, 58, 2.
[5] JENKINS D.J.A., HILL M.S., CUMMINGS J.H.: Am J. Clin. Nutr 1975, 28, 140.
[6] MONNIER L., COLETTE С., AGUIRE L.: Am J. Clin. Nutr 1983, 36, 1125.
[7] THOMPSON S.A., WEBER C.W.: J. Food Sci. 1974, 44, 752.
[8] SCHNEEMAN B.O.: Food Technol. 1986, 40(2), 104.
[9] JOHNSTON D.E., OLIVER W.T.: Food Technol. 1982, 17, 99.
[10] HUGHES J.C., FAULKS R.M., GRANT A.: J. Sci. Food Agric. 1975, 26, 731.
[11] GAWĘCKI J., GÓRECKA D., STACHOWIAK J., KAWCZYŃSKA-WILIŃSKA G.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1989, 8, 24.
[12] MC CONNELL A.A., EASTWOOD M.A., MITCHELL W.D.: J. Sci. Food Agric. 1974, 25, 1457.
[13] STACHOWIAK J., GAWĘCKI J.: Acta Alim. Pol. 1989, 1, 108.
[14] SZCZYGIEŁ A.: Podstawy fizjologii żywienia. PZWL, Warszawa 1975.
[15] GAWĘCKI J., WAGNER W.: Podstawy metodologii badań doświadczalnych w nauce o żywieniu i żywności. PWN, Warszawa—Poznań 1984.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-2666da75-a17e-4853-a1f8-74759b6d028d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.