Katedra Ogrodnictwa, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław
Bibliografia
[1] Andrzejewski H., Gołębiowski T.: 1985. Ćwiczenia z analizy sensorycznej. Skrypt Akademii Ekonomicznej. Poznań.
[2] Gajewski M., Radzanowska J., Danilčenko H., Jariene E., Cerniauskiene J.: 2008. Quality of Pumpkin Cultivars in Relation to Sensory Characteristics, Not. Bot. Hort. Agrobot. Cluj 36 (1): 73–79.
[3] Jarczyk A., Berdowski J. B.: 1999. Przetwórstwo owoców i warzyw, cz. 2, WSiP.
[4] Jędryka T.: 2001. Metody sensoryczne. Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej w Krakowie. Kraków.
[5] Nawirska-Olszańska A.: 2011. Przydatność owoców dyni jako surowca do przetwórstwa spożywczego. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
[6] Szczurek G.: 1995. Owoce kandyzowane – ich wyrób, przygotowanie i zastosowanie w technologiach ciastkarskich i cukierniczych. Przegl. Piek. Cukier., 4: 22–23.
[7] Tajner-Czopek A., Kita A.: 2005. Analiza żywności – jakość produktów spożywczych. Wydawnictwo Akademii Rolniczej we Wrocławiu, Wrocław.
[8] Tamer C. E., Incedayi B., Parseker Yönel S., Yonak S., Çopur, Ö. U.: 2010. Evaluation of several Quality Criteria of Low Calorie Pumpkin Dessert , Not. Bot. Hort. Agrobot. Cluj., 38(1): 76–80.